Extravaganță audio-vizuală în grădina de vară a Cinematografului Arta – powered by kinema ikon | Foto • Video

  de [email protected] | 26 iulie 2019, 3:35 PM | Cultură | Music | Topic special

  0

  Seria de evenimente lunare „Ne Vedem Joi” de la Cinema Arta s-a anunțat încă de la bun început a fi nemaivăzută, iar când kinema ikon intră în ecuație, putem fi absolut convinși că nu e vorba doar de un slogan de marketing. Cu toate acestea, evenimentul din seara de joi, 25 iulie, denumit „Summer of JOY” (a Lemonade Laser Party), a fost ceva atipic până și pentru kinema ikon: o consonanță și extravaganță electric-cromatică; un stand-down party light și tonic; un exercițiu psihedelic de contrapunct trifazic.

  În premieră pentru kinema ikon, accentul s-a pus masiv pe muzică electronică (am putea spune că a fost o „clubăreală cuminte” în aer liber)… dar – desigur – nu a lipsit nici elementul cinematic. DJ/VJ Alex Halka, un colaborator kinema ikon relativ nou, dar unul extrem de activ, a adus în grădina de vară a Cinematografului Arta un show de lumini laser al cărui dinamică a fost în strânsă legătură cu muzica atonală și techno „servită” de el și, concomitent, cu proiecția imaginilor în mișcare realizate de reVoltaire (Călin Man).

  „Ne vedem joi” este un proiect susținut de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu kinema ikon. În ultimele seri de joi din fiecare lună, până la sfârșitul anului, kinema ikon prezintă o proiecție sau o instalație inedită în sala mică a cinematografului Arta, iar alternativ, în perioada estivală, în grădina de vară.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.