vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comisia care certifică exproprierile terenurilor pe care va trece centura de sud-est a Aradului anunță că începe întâlnirile cu proprietarii

  de Alin Olteanu | 13 martie 2023, 6:56 PM | Administraţie

  1

  Guvernul a adoptat, în 6 iulie 2022, o hotărâre referitoare la declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est” (centura de sud-est a Aradului), aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum și a listei imobilelor proprietate publică a unităților administrativ – teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național. Practic, odată cu această hotărâre, se intra în linie dreaptă în ceea ce priveşte exproprierile terenurilor pe care va trece viitoare centură de sud-est a Aradului, care va lega DN 69 de DN 7 şi care va trece prin municipiul Arad şi prin localităţile Fântânele şi Vladimirescu.

  „Prin prezentul act normativ se propune aprobarea: amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național <Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est>; declanșării procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere a lucrării de utilitate publică de interes național <Varianta ocolitoare a Municipiului Arad-Est>, situate pe raza Municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad; listei proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, situate pe raza Municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad, precum şi a sumelor individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor în valoare de 10.601.350 lei, pentru 489 de imobile reprezentând teren, având suprafață totală de 448.148 de metri pătraţi”, se arăta în Hotărârea de Guvern.

  Încep verificările pentru centura de sud-est a Aradului

  După opt luni de la emiterea respectivei HG, amintită mai sus, astăzi, CNAIR, prin DRDP Arad, a anunțat: „În conformitate cu prevederile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 27.03 – 4.04. 2023, își va desfășura activitatea Comisia de verificare a dreptului de proprietate pentru imobilele expropriate în cadrul proiectului <Varianta ocolitoare a municipiului Arad-Est>, imobile situate pe raza municipiului Arad. Comisia se va întruni în fiecare zi lucrătoare, începând cu ora 9:00, la sediul Primăriei Arad. Comisia va emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată supuse exproprierii prin HG 866/2022. ”, anunţă reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

  Citește și: Peste 400 de familii, cu „buzele umflate”. Exproprierile terenurilor pe care va trece centura de sud-est a Aradului sunt făcute, dar statul a uitat să plătească

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.