marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Expoziție retrospectivă Éva Győrffy la „Alfa”

  de Tomck@t | 3 octombrie 2023, 2:05 PM | Cultură

  0

  Filiala Arad a Uniunii Artiștilor Plastici invită arădenii miercuri, 4 octombrie, ora 18, la Galeria Alfa, unde va fi vernisată expoziția retrospectivă Éva Győrffy (1931 – 2022), cu titlul „Homo Ludens”.

  „Pe simezele Galeriei Alfa vor fi expuse aproximativ 50 de lucrări, unele dintre ele realizate de atistă în anii ’60-’80 (unele fiind în colecții private, altele din colecția Complexului Muzeal Arad), dar cele mai multe lucări sunt de artă digitală, tehnică pe care artita o abordat-o exclusiv începând cu 1997”, anunță organizatorii, precizând că expoziția a fost posibilă „cu sprijinul Primăriei Arad prin CMCA și de Eva Stache, fiica regretatei artiste (arădene, maghiare, olandeze) care a plecat dintre noi anul trecut”.

  Éva Győrffy s-a născut la Arad în 1931, a studiat artele plastice la Cluj, devenind încă din anii cincizeci ai secolului trecut un nume de neocolit în Arad și nu numai al domeniului. Membră a Uniunii Artiștilor Plastici cu nenumărate expoziții individuale, a fost și un om de teatru remarcabil, fiind scenografa teatrului arădean până la plecarea ei din țară din 1987.

  Atunci a plecat în Ungaria, ca peste câțiva ani să plece mai departe în Olanda, acolo unde s-a stabilit fiica ei. A devenit membră a uniunilor profesionale în ambele țări, expozițiile au continuat, inclusiv în Arad, unde a avut în 2018 o ultimă expoziție la Galeriile Delta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.