marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Artista Eva Győrffy vine la Arad din Amsterdam cu „picturi virtuale”

  de Special Arad | 10 aprilie 2018, 5:36 PM | Cultură

  0

  Filiala din Arad a Uniunii Artiștilor Plastici ne invită la vernisajul expoziției „Picturi virtuale” a artistei Eva Győrffy, care va avea loc vineri, 13 aprilie, la ora 18, la Galeria Delta.

  Eva Győrffy a studiat artele plastice la Cluj-Napoca şi este membră a Filialei Arad a UAP din anul 1959, a Uniunii de Arte Plastice din Ungaria din 1987 şi a Uniunii de Arte Plastice din Olanda din 2007.

  Arta Evei Győrffy este expresivă cu semne de simbolism. Portretele ei au un conținut psihologic. După descoperirea computerului, lucrările câştigâ în culoare, fără a pierde sensibilitatea pictorială.

  A expus la Arad, Timișoara, București, Budapesta, Bari, Zrenjanin, Budva, Dordrecht, Gödöllő, Bad Homburg, Mallorca, Purmerend, Zaanstad, Oostzaan, Utrecht și Amsterdam. Este prezentă cu picturi virtuale pe diverse site-uri de prestigiu precum http://www.saatchionline.com/ în Londra, Marea Britanie, http://moca.virtual.museum în New York, Statele Unite sau www.arts-up.info în Savoia Franta. A câştigat premii în Polonia, Statele Unite, Canada și Germania pentru contribuția la dezvoltarea artei digitale.

  Lucrările Evei Győrffy pot fi găsite în muzee la Arad și Timișoara și în colecții private în România, Ungaria, Germania, Belgia, Italia, Franța, Olanda, Suedia, Israel, Canada și Statele Unite.

  Eva Győrffy trăieşte şi lucrează în Olanda, Amsterdam.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.