Expoziție de xilogravuri mexicane semnate de Emilio Carrasco Gutierrez (1957-2020), la Muzeul de Artă

  de [email protected] | 10 August 2021, 11:26 AM | Cultură

  0

  Muzeul de Artă Arad vă invită în perioada 10 – 29 august 2021 la expoziția „101 xilogravuri mexicane”, semnată de artistul mexican Emilio Carrasco Gutierrez (1957-2020).

  Fără vernisaj, expoziția poate fi vizitată de marți până duminică între orele 9:00 – 17:00 în sala Ovidiu Maitec din incinta Muzeului de Artă (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4).

  Curatorul expoziției este artistul grafic clujean Ovidiu Petca, iar comisarul expoziției artistul plastic arădean Adrian Sandu.

  Emilio Carrasco Gutierrez s-a născut la Mexico City în anul 1957. A studiat desenul în atelierul profesorilor Carlos Orozco Romero și Gilberto Acaves Navarro la Universitatea Națională Autonomă din Mexic. A obținut titlul de profesor de desen la Academia Regală de Arte Frumoase din San Fernando din Madrid, unde a studiat între 1978-1982. A primit o diplomă în muzeologie la Institutul Național de Arte Frumoase din Mexic. A fost student la Segovia, unde în 1980 a fost distins pentru merite deosebite cu medalia de aur de către Ministerul Culturii din Spania. A fost bursier al Fondului de Stat pentru Cultură și Arte al orașului Zacatecas, Mexic, unde a obținut și primul loc la cel de-al doilea concurs de artă plastică și Premiul Pedro Coronel, organizat de Muzeul Goltia. A fost distins cu multe premii pentru activitatea sa artistică în domeniul gravurii și al sculpturii. A fost creatorul proiectului „Utopia Forest” cu nouă bienale internaționale. A câștigat premiul Academiei de Arte din Luxemburg și premiul „Leonardo Da Vinci: Ideale” la Vinci, Italia. A avut expoziții individuale și colective în Europa, SUA, Turcia, Australia și China. Din 2009a expus la Chengdu, Dalian și Tianjin, predând la Universități din China. A fost profesor la Universitatea Autonomă din Zacatecas din 1982, servind și ca promotor cultural. A fost colecționar, editor, gravor, sculptor, pictor și profesor de desen timp de 40 de ani.

  În 2020 a fost victima noului virus Covid-19, fiind regretat de întreaga comunitate artistică internațională.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.