vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Expoziție aniversară Foto Club Arad cu noii absolvenţi – „Începuturi…”

  de Special Arad | 1 februarie 2018, 12:26 PM | Cultură

  0

  Aproape în fiecare an, Asociaţia Foto Club Arad organizează un salon de fotografie dedicat celor care fac primii paşi în acest… meşteşug, dar şi în această artă.

  Anul 2018 nu face excepţie, mai ales că este deosebit de important pentru Foto Club Arad, deoarece se sărbătoresc 50 de ani de la înfiinţare, având o activitate continuă în domeniul fotografiei arădene, româneşti şi internaţionale! „Planul nostru este să organizăm diverse evenimente dedicate acestei aniversări. Precizez faptul că încă din anul 1906 în oraşul Arad a fost fondat deja un club de fotografie!”, spune Mircea Boran Art. AAFR, președintele foto clubului.

  „Începuturi…”

  Vor fi expuse, în noile rame ale clubului, un număr de 50 de fotografii realizate de: Gabriela Cernică, Mirabela Faur, Oana Nemeş, Adina Roxana Oarcea, Ioana Puraveţ (anul III, Universitatea Aurel Vlaicu – Arad), Maria Ţica (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”), Mihai Aioanei (clasa a IX-a, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”), Alexandru Daniel Florea (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Moise Nicoară”), Silviu Cristian Hăidăuţu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Vasile Goldiş”), Bianca Mogoşan (clasa a IX-a, Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”).

  Ei sunt o parte dintre absolvenţii cursului de iniţiere în fotografie, dar şi câţiva dintre elevii şi studenţii care fac parte din cercul de fotografie de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad. Aceste cursuri, respectiv cercul foto, dar şi altele (curs autorizat de perfecţionare, editare, etc.) sunt oferite de Asociaţia Foto Club Arad încă din anul 2008, iar la ele au participat şi / sau au fost absolvite de aproximativ 200 de persoane.

  Vernisajul va avea loc vineri, 2 februarie 2018, ora 18, la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad. Expoziţia poate fi vizitată până în data de 13 februarie.

  „La finalul acestui an vom avea şi un salon aniversar unde vor fi expuse fotografii ale vechilor, dar şi ale actualilor membri ai clubului nostru realizând astfel o legătură între noii, vechii şi … actualii fotografi arădeni!”, spune Mircea Boran Art. AAFR, președintele Foto Club Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.