vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Expoziţia „Colecţii şi colecţionari” la Preparandia

  de Special Arad | 24 august 2015, 3:20 PM | Cultură

  0

  Clădirea Preparandiei a găzduit, luni, 24 august, expoziţia „Colecţii şi colecţionari” care a adus în faţa publicului timbre, cărţi poştale, obiecte din sticlă şi nu numai, toate provenind din colecţiile unor pasionaţi atât din judeţul Arad cât şi din Ungaria.

  În cadrul expoziţiei au putut fi văzute timbre, insigne, obiecte din sticlă, dar şi uniforme de poliţie şi embleme ale unor inspectorate de poliţie din Europa, care au fost aduse la Arad de un colecţionar din judeţul Bekes – Ungaria.

  De asemenea, Fundaţia Pro Pir Kult a reprodus în cadrul expoziţiei interiorul unei gospodării ţărăneşti, cu obiecte tradiţionale care fac parte dintr-un muzeul al satului de la Turnu, care promovează viaţa ţăranilor din zonă.

  Expoziţia „Colecţii şi colecţionari”, organizată în cadrul Zilelor Aradului, poate fi vizitată între orele 10.00 şi 18.00.
  Organizatorii oferă cu această ocazie şi posibilitatea vizitării Muzeului Învăţământului Arădean, tururile ghidate fiind programate din oră în oră.

  Expoziţia „Colecţii şi colecţionari” este organizată în cadrul proiectului „Colocviul Internaţional Filatelic”, derulat de Asociaţia Qult-Ar Arad, cu finanţare de la Centrul Municipal de Cultură, linia bugetară „Proiecte cultrale” şi are ca scop promovarea activităţii colecţionarilor, promovarea Muzeului Învăţământului Arădean, a clădirii Preparandiei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.