Exerciții de salvare, speologice și montane

  de Special Arad | 5 October 2021, 12:31 PM | Regional | Știri Arad

  0

  Salvaspeo România, cu participarea Serviciilor Publice Salvamont-Salvaspeo din județele Arad, Bihor, Cluj, Dâmbovița, Mureș și Hunedoara, a organizat în arealul comunelor Roșia și Remetea, județul Bihor, exerciții de salvare din Peștera Vacii , Peștera care Cântă, faleza de la Stanul Gurguiat de pe Cheile Cuților și din Peștera Meziad, se anunță într-un comunicat Salvaspeo.

  Pe parcursul celor 2 zile consecutive de program la exerciții au participat 37 de salvatori speologi și medici cu pregătire speologică.

  Această acțiune face parte dintr-un program de pregătire periodică a echipelor de salvare speologică din România, fiind organizată cu scopul omogenizării și creșterii gradului de operativitate al acestora.

  Echipele de intervenţie Salvaspeo sunt formate în mare parte din salvatori voluntari, civili, pregătiţi şi formaţi pentru salvări din zone greu accesibile şi dificile, care necesită o pregătire tehnică specifică, antrenament continuu şi echipamente de intervenţie speciale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.