sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Exponatul lunii august la muzeu: o colecție de legitimații sportive, emise în anii 1913 și 1914

  de Special Arad | 3 august 2021, 3:02 PM | Cultură

  0

  Exponatul lunii august la Complexul Muzeal Arad este, de fapt, o colecție de legitimații sportive (fotbal), emise în anii 1913 și 1914, la Budapesta. Legitimațiile au aparținut unor sportivi din cadrul clubului –  Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA) și fac parte din colecția sportivă Iosif Sârbuț din cadrul Complexului Muzeal Arad.

  Colecția de legitimații este expusă la Sala ”Clio” a Complexului Muzeal Arad (str. Horia 10).

  În luna august 1911, acum exact 110 ani, s-a înființat Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA), unul dintre cele mai vechi cluburi sportive de pe actualul teritoriu al României. De-a lungul timpului, în cadrul clubului, s-au practicat aproape toate disciplinele sportive: atletism, box, canotaj, ciclism, culturism, haltere, fotbal, lupte, handbal, șah, polo, popice, motociclism, tir, judo, tenis de masă, gimnastică.

  În cei 110 ani de istorie, aici au activat sportivi remarcabili, care au obținut rezultate de excepție în competițiile interne și internaționale.

  Asociația Muncitorilor pentru Educație Fizică Arad (AMEFA), o poveste frumoasă, începută pe vremea tramvaiului cu cai, a fracului și a jobenului, o poveste despre ce a fost odată în orașul de pe malurile râului Mureș.

  Imagine și montaj: Nelu Scripciuc – artist fotograf
  Prezintă: Ionel Costin – muzeograf, specialist istoria sportului

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.