Explozii uriașe în China: Bilanţul a ajuns la 44 de morţi. Deflagraţiile, atât de puternice încât au putut fi observate din spaţiu

  de - | 13 august 2015, 12:23 PM | Internaţional | Video

  0

  Cel puţin 44 de persoane au fost ucise, iar alte câteva sute au fost rănite în cele două explozii uriaşe care au zguduit miercuri seara o zonă industrială din Tianjin (nord-est), în care erau depozitate produse chimice şi gaze toxice, potrivit unui nou bilanţ oficial provizoriu, relatează Reuters.

  Deflagraţiile, atât de puternice încât au putut fi observate din spaţiu, cu ajutorul sateliţilor, au declanşat o undă de şoc care a fost resimţită pe o rază de câţiva kilometri, iar Institutul american de geofizică USGS a relevat fenomene seismice.

  Fotografii şi imagini video postate pe reţele de socializare de către locuitori arată o minge uriaşă de foc ridicându-se pe cerul nopţii deasupra imobilelor din jur, potrivit Mediafax.

  Zone întregi din acest port, al zecelea cel mai important din lume, au fost devastate, containere au fost proiectate ca nişte cutii de chibrituri, iar sute de maşini noi au fost distruse de flăcări, potrivit unui jurnalist Reuters.

  “Dormeam atunci când ferestrele şi uşile casei au început să se zguduie şi am auzit explozii. Mai întâi am crezut că era vorba despre un cutremur”, a declarat pentru Reuters un locuitor din oraş, care stă la şapte kilometri de locul exploziilor.

  – A doua explozie a fost mult mai puternică.

  Cele două explozii au avut loc la un interval de 30 de secunde, către ora locală 23.30 (18.30, ora României).

  Prima a avut loc într-un depozit în care erau stocaţi explozivi şi a proiectat fragmente în flăcări, care au declanşat a doua explozie, mult mai puternică.

  Potrivit agenţiei oficiale China Nouă, prima explozie a fost echivalentă cu detonarea a trei tone de TNT, iar a doua a 21 de tone.

  Tot potrivit agenţiei oficiale, bilanţul a crescut la 44 de morţi, iar presa oficială scrie că este vorba despre aproximativ 400 de răniţi. Între victime se află cel puţin zece pompieri, potrivit presei chineze.


  850519136_100454_14784667349640327990

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.