Expansiunea femeilor! Alina Paul este noul lider al CONAF Brașov, o confederație care prinde contur și la Arad

  de Lucian Dănilă | 29 October 2020, 2:42 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Am scris despre CONAF în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atunci când am făcut referire la această confederație care și-a deschis o sucursală și la Arad. Acronimul CONAF înseamnă Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, iar noua sucursală deschisă la Arad o are în frunte pe Loredana Apreutese.

  Este o adevărată expansiune a femeilor puternice, a femeilor antreprenor. Anul 2018, Anul Centenarului, a fost anul în care s-a scris prima filă din istoria CONAF după ce s-au unit Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est cu Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor. Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este singura confederație din România ce reuneşte interesele femeilor antreprenor într-o structură închegată. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială adaptată la noile trenduri în materie de business și asta, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu antreprenorial. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent și care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF are în componența sa 2 federații, 8 patronate, 5 asociații și 11 sucursale.

  Antreprenoarea Loredana Apreutese (foto, în dreapta) conduce afaceri de aproape 100 mil. euro și un număr de aproximativ 1.500 de angajați care activează în România, Serbia, Ungaria și Germania. Din boardul CONAF al sucursalei din Arad fac parte și Diana Covaci, administratorul companiei Polach Logistics & Transport și Adela Cristea, Managing Partner al Ascent Group, companie care oferă servicii de consultanță pentru investitorii din Europa de Est, scriam la data de 8 octombrie într-un articol de pe Special Arad.

  Cristina Chiriac, președinte CONAF România, spunea la deschiderea sucursalei din Arad următoarele cuvinte: „Dorim să fim prezenți în toate județele țării pentru a coagula mediul de afaceri local întrucât, doar astfel, putem construi o Românie antreprenorială, aduce plus valoare în economie și putem contribui la dezvoltarea de politici publice coerente, flexibile printr-un dialog continuu și constructiv cu factorii guvernamentali. Am pornit pe acest drum pentru că ne dorim stabilitate și predictibilitate pentru mediul de afaceri, o construcție durabilă, bazată pe principiile clare ale economiei de piață și mai mult decât atât, dorim o conlucrare a tuturor jucătorilor din economie cu reprezentanții guvernamentali locali și centrali în vederea elaborarii unei strategii de dezvoltare pe termen mediu și lung”.

  „Este o onoare pentru mine sa fiu președinte CONAF în Arad și să fiu parte din această organizație, alături de femei care au demonstrat deja unitate și promovează identitatea profesională. Îmi doresc alături de CONAF, să unesc comunitatea antreprenorilor arădeni cu restul țării, pentru că în final, antreprenoriatul ar trebui să fie un produs “fără gen”. Cultura antreprenorială nu ar trebui să mai aibă granițe, ci femei și bărbați deopotrivă, care să își unească forțele și calitățile și să livreze rezultate remarcabile”, spunea, tot atunci, Loredana Apreutese, președintele sucursalei CONAF din Arad..

  De câteva zile, sucursala Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) din Brașov are o nouă conducere, formată din trei doamne de succes din județul Brașov. Președintele CONAF Brașov, Alina Paul (foto, în stânga), director general al DO Security, desemnată de curând managerul anului de către Camera de Comerț și Industrie Brașov, a preluat mandatul în ideea dezvoltării sucursalei și cooptării de noi membri în cadrul acesteia, în vederea creării unui dialog constant și constructiv între mediul de afaceri și autoritățile locale.

  Alina Paul, președinte CONAF a declarat pentru conaf.ro: „Am acceptat această provocare pentru a contribui alături de celelalte organizații la crearea unei structuri patronale puternice, unde vocea antreprenorilor din toată țara să fie reprezentată și auzită la cel mai înalt nivel. Cred că mediul de afaceri din Brașov are nevoie de reprezentare și suntem conștienți, cu toții, că doar împreună putem contribui la politici publice care să ne ajute să ne dezvoltăm afacerile”.

  Alături de Alina Paul, în calitate de membri ai boardului CONAF Brașov s-au alăturat nume sonore brașovene: Eleonora Ion și Diana Zahariea. Diana Zahariea a preluat rolul de director general al Sergiana Prodimpex, în anul 2017. Sergiana este o afacere de familie, fondată în 1992 și activează în domenii precum: agricultură, creșterea porcilor, abatorizare, producere și comercializare carne și produse din carne, panificație, retail, distribuție și restaurante. Sergiana a fost premiată de-a lungul timpului atât național cât și internațional cu diferite premii care atestă calitatea produselor și serviciilor oferite.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.