miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Exit-poll: 54% dintre scoțieni au votat împotriva independenței. Rezultatele se anunță azi

  de Special Arad | 19 septembrie 2014, 5:57 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Majoritatea scoţienilor au votat în favoarea rămânerii Scoţiei în cadrul Marii Britanii, anunţă un sondaj al YouGov realizat la ieşirea din secţiile de votare, relatează BBC. Aproximativ 54% dintre locuitorii Scoţiei au respins proclamarea independenţei faţă de Marea Britanie, în timp ce 46% s-au pronunţat pentru, anunţă YouGov.

  Scoţia a votat joi dacă va deveni independentă sau dacă va rămâne în componenţa Marii Britanii, în cadrul unui referendum a cărui miză a generat o dezbatere politică intensă. Secţiile de vot s-au închis joi seara, la ora locală 22.00 (00.00, ora României), numărătoarea voturilor a început, iar rezultatul, care va fi anunţat vineri dimineaţa, ar putea conduce la destrămarea Marii Britanii.

  De la Glasgow la Edinburgh, aproape 80% din cei 4.285.323 de alegători înscrişi, potrivit ultimelor estimări, s-au prezentat la urne pentru a răspunde la întrebarea: „Scoţia trebuie să devină o ţară independentă? „, şi să decidă dacă vor pune capăt sau nu unei alianţe care datează din 1707.

  Cele 2.600 de secţii de vot scoţiene s-au deschis la ora locală 7.00 (9.00 ora României) şi se închid la 22.00. Primele rezultate sunt aşteptate vineri dimineaţă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.