joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Exercițiu masiv al NATO în România

  de - | 13 mai 2024, 8:42 PM | Naţional

  0

  (foto: NATO/Facebook)

  Un exercițiu masiv al NATO s-a desfășurat în nordul României, în Câmpia Turzii, unde mii de militari au fost parașutați. Singura dată în istorie când mai mulți soldați au fost parașutați în timpul unui conflict a fost în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, atunci când aliații au ajuns în Normandia.

  Imagini spectaculoase în nordul țării, în Câmpia Turzii, unde aproximativ 2000 de militari au fost parașutați. Aeronavele de transport care au plecat de la o bază NATO din Ungaria și-au făcut deja apariția în spațiul aerian din zona de nord a României. O singură dată în istorie a fost necesară parașutarea mai multor soldați în timpul unui conflict armat, și anume în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, atunci când trupele aliate au ajuns în Normandia.

  Statele Unite ale Americii, Spania, Franța, Germania, inclusiv România participă la acest exercițiu, unde militarii sunt parașutați pe o suprafață imensă. Din această cauză, un tronson al autostrăzii din apropierea orașului Câmpia Turzii a fost închis pentru a nu exista incidente.

  Majoritatea celor care participă la exercițiul NATO din nordul României sunt militari de elită, care fac parte din trupele speciale ale armatelor pe care le reprezintă. Aceștia au venit în România în urmă cu câteva zile în România. Mâine, forțele aeriene din Germania vor conduce un exercițiu aerian în nordul țării, în cadrul căruia vor utiliza elicoptere de transport imense, ce vor căra blindate, le vor aduce pe calea aerului și le vor lăsa în zona în care au loc trageri. În zona în care au loc exerciții au mai fost astfel de antrenamente cu parașutiști, însă niciodată la un astfel de nivel.

  La exercițiul NATO din Câmpia Turzii au venit și înalți generali din Germania, prezența acestora reprezentând un mesaj extrem de puternic în fața oricărei amenințări împotriva Organizației Nord Atlantice.

  sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.