„Excluderea lui Tomozei nu s-a raportat strict la meciul din Cupa României de la Filiași”

  de Lucian Dănilă | 26 septembrie 2021, 1:34 PM | Sport

  0

  UTA a pierdut surprinzător meciul din Cupa României cu reprezentanta Ligii a 3-a CSO Filiași, iar acest lucru l-a enervat la culme pe antrenorul Gyuszi Balint. Acesta a anunțat imediat după meci că va lua două măsuri la nivelul lotului și cei mai mulți dintre suporteri se așteptau la excluderi.

  „A fost cea mai mare rușine din viața mea”, le-a spus Balint apropiaților săi imediat după meci. Referitor la excluderi, acesta a decis să renunțe la fotbalistul Marius Tomozei. Cei doi au crescut, practic, împreună. Balint, ca antrenor, Tomozei, ca jucător. Unde a fost Balint în ultimele cinci sezoane, acolo a fost și „Tomi”. Au fost împreună la Snagov, la Metaloglobus, apoi la UTA în liga secundă și încă două sezoane în Liga 1. Acum, relația s-a rupt. De ce? Vor rămâne multe semne de întrebare dar Balint ne confirmă că decizia nu a fost luată strict din cauza evoluției lui Tomozei la Filiași.

  „Nu voi da foarte multe detalii, pentru că sunt anumite chestii interne care trebuie să rămână în bucătăria noastră. Ce pot spune este că decizia nu s-a raportat strict la evoluția din meciul de Cupă, excluderea lui Tomozei a fost făcută pe baza unor încălcări ale anumitor principii după care se guvernează clubul nostru. Din punctul meu de vedere, anumite aspecte nu pot fi tolerate sub nici o formă, iar conducerea a fost întru totul de acord cu mine. Eu sunt un antrenor care comunică foarte mult cu jucătorii. Vin din iarbă, am fost fotbalist, înțeleg absolut toate stările și chiar fac eforturi. Mă documentez, am făcut cursuri în această direcție, să îi înțeleg pe jucători, inclusiv emoțional, inclusiv ca stare mentală. Am avut și momente în care am trecut cu vederea anumite lucruri pentru interesul grupului și pentru interesul clubului. Sunt un antrenor care pune foarte mare preț pe tot ceea ce înseamnă interesul colectivului, în primul rând, și apoi interesul clubului. Jucătorii trebuie să înțeleagă la ce club sunt și trebuie să înțeleagă importanța tricoului pe care îl îmbracă. Pentru mine, acest aspect este foarte important. Pentru mine, sigla de pe tricourile noastre trebuie să reprezinte stimulul suprem pentru orice jucător care intră în teren”, au fost explicațiile lui Gyuszi Balint.

  Din informațiile noastre, două episoade petrecute la un interval scurt de timp au dus la această măsură. Primul s-a petrecut la finalul partidei cu Sepsi, când cei doi au avut o discuție aprinsă în vestiar, cel mai probabil pentru că jucătorul era nemulțumit că nu a jucat, iar a doua chiar la pauza meciului de la Filiași.

  Tomozei era, după Iacob, al doilea căpitan al echipei arădene. Acesta a fost un prim semn că ceva s-a întâmplat între Balint și fotbalist. Tomozei nu era căpitan la Filiași deși din teren lipsea Iacob și chiar Erico. Banderola a fost purtată de portarul Balauru.

  Marius Tomozei are 31 de ani și a fost un jucător de bază în sezonul promovării în Liga 2-a. Apoi a adunat 27 de prezențe în Liga 1 pentru UTA, ultima fiind cea cu Rapid din urmă cu două săptămâni.

  „Vreau să lămuresc câteva aspecte care țin de meciul nostru de Cupă, de la Filiași, tocmai pentru că vreau să închidem acel capitol. Nu este deloc ușor pentru mine să accept acea înfrângere, dar am fost obligați să ne redresăm foarte rapid, pentru că timpul a fost foarte scurt și avem acest meci extrem de important în fața noastră. Am spus-o și după meci, a fost un rezultat rușinos pentru noi.

  Ca atare, după meci, nu neapărat la cald, mai degrabă la rece, după o analiză amănunțită, am propus conducerii două măsuri. Una dintre ele a fost legată de Marius Tomozei și anume să nu ne mai bazăm pe el la echipa mare. El nu mai face parte din lotul nostru. Iar a doua măsură a fost propunerea de sancționare financiară a tuturor jucătorilor care au participat la meciul respectiv și a întregului staff tehnic. Toți avem partea noastră de vină și mi se pare normal să plătim pentru imaginea pe care am făcut-o UTA-ei la acel meci. Conducerea a aprobat aceste măsuri, au fost puse în vigoare, ca atare am fost obligați să trecem rapid peste. Ieri am avut o discuție cu băieții, destul de lungă, în vestiar, ne-am acceptat greșelile, încercăm să le remediem.

  Problema cea mare a fost bineînțeles legată de atitudinea generală, însă sunt convins că asta se va schimba și la meciul cu CFR vom arăta cu totul altfel”, a explicat Balint.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.