duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Examen de limba chineză la UVVG

  de Special Arad | 4 aprilie 2024, 9:02 AM | Educaţie

  0

  Comunicat UVVG. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat  examenul HSK, de certificare a nivelului cunoașterii limbii chineze. Testul,  asemănător cunoscutelor examene Cambridge, presupune analizarea abilitățile de vorbire, ascultare, scriere și citire în limba chineză.

  Cursanții testați au obținut recunoașterea din partea lectorilor chinezi pentru nivelul HSK1 începător, ei urmând cursurile de limba chineză din luna octombrie a anului trecut.

  Gradul de dificultate al acestor teste crește de la HSK 1 la extrem de dificil HSK 6. În privința cursanților, lector Ye Mingzhu susține: „ HSK-ul este deja foarte cunoscut și în România. Poate nu vă vine să credeți dar sunt numeroși români care au deja certificare pentru nivelurile 3 si 4 sau chiar mai sus. Unii dintre ei folosesc certificarea pentru rotunjirea profilului lor profesional, alții studiază în China sau Asia, iar alții sunt angajați ai unor companii transnaționale, care au printre solicitările la angajare și un nivel optim de limba chineză ”.

  „Numeroși cursanți ai UVVG  provin nu doar din școlile arădene unde, prin generozitatea conducerii UVVG, a dnei Rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, lectorii chinezi își desfășoară săptămânal, în mod gratuit, activitatea, ci și din rândul studenților arădeni și  ai populației civile. HSK-ul este un test standardizat, similar examenelor SAT sau AP din Statele Unite. El se desfășoară în aceeași zi, respective eșantion orar pe întreg globul, online. Acest certificat crește posibilitatea obținerii unei burse internaționale de studii, atât în țările vestice cât și în Asia însă avem candidate cursanți care doresc certificarea pentru dezvoltare personală și sunt extrem de motivațiapreciază prof. univ. dr. Vanda Stan, director al Centrului de Medicină Tradițională Chineză în cadrul UVVG, coordonator al clasei Confucius.

  Pe parcursul primelor 6 luni de curs au fost desfășurate, săptămânal, activități care țin nu doar de studiul limbii chineze ci și de cunoașterea culturii și civilizației chineze. De asemenea, a fost sărbătorit Anul Nou Chinezesc  și, de asemenea, a fost organizat un curs culinar de mâncare tradițional asiatică  în cadrul Colegiului Național Moise Nicoară .

  Informații privind înscrierile la cursurile de limba chineză se pot obține de la secretariatul universității.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.