Eveniment Meta Spațiu și kinema ikon la Muzeul de Artă: „Blinded by Light, a Vision is Born”

  de Special Arad | 29 November 2019, 12:42 PM | Cultură

  0

  META Spatiu contemporary art gallery, kinema ikon și Compleul Muzeal Arad vă invită astăzi, 29 noiembrie, de la ora 18, la Muzeul de Artă, la expoziția artiștilor Josépha Blanchet, Daniel Dan, Alex Halka Turcin, Andreea Medar, Silvia Moldovan, Cătălin Marius Petrișor. 

  „Lumina este principiul unificator al tuturor eternităților, întunericul este esența. Privind în lumină puternică, devii, din nou, orb, în sensul pur al cuvântului. Precum un copil care se naște în lume, într-o stare de totală surprindere estetică. Lumina unei imagini artistice ne poate, uneori, răni. Poate ne este teamă că e ultima oară când o putem privi, încercând prea intens să îi cuprindem sensul… Sau poate realizăm că nu este, de fapt, o realitate pragmatică.

  Expoziția de față ne transpune într-un peisaj imaginar al luminii. Un loc straniu, dar totuși familiar, posibil al viitorului, al trecutului sau al momentului actual. Vizibil dependent de conexiunea umană, este rezultatul unor forțe complexe, pre-determinate de modul în care percepem dinamica dintre lumină și întuneric. Este nevoia determinării estetice care ne ghidează în universul intim al artiștilor, conectați de principiul imuabil al luminii universale”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.