Diplomatul american Antony Blinken va vizita Belgia, Polonia, Moldova, Letonia, Lituania și Estonia

  de - | 3 March 2022, 12:12 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: timesofisrael.com)

  Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va începe un turneu de șase națiuni prin Europa în următoarele șase zile, între 3 și 8 martie, pe măsură ce conflictul din Ucraina se intensifică, scrie BBC. Vestea a fost confirmată de Departamentul de Stat al SUA.

  Blinken se va întâlni cu liderii NATO și UE la Bruxelles, după care va vizita și Polonia, Moldova, Letonia, Lituania și Estonia.

  În declarațiile de miercuri, Blinken a spus că această criză devine rapid „o amenințare la adresa stabilității în Europa și a întregii ordini bazate pe reguli” a lumii.

  El și-a exprimat îngrijorarea față de atacurile „nediscriminatorii” ale forțelor ruse și de „retorica provocatoare despre armele nucleare”.

  „Acesta este războiul președintelui Putin. Nu este războiul poporului rus. Mesajul meu către ruși, dacă ei chiar sunt capabili să-l audă… știm că mulți dintre voi nu vor să participe la acest război”, a spus Blinken.

  Anthony Blinken este un oficial și diplomat al guvernului american. A fost consilier adjunct pentru securitate națională din 2013 până în 2015 și secretar adjunct de stat din 2015 până în 2017 sub președintele Barack Obama. Blinken a fost ales de președintele ales Joe Biden ca nominalizat pentru funcția de Secretar de Stat al Statelor Unite, potrivit Wikipedia.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.