vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Eurodeputatul Botoș și senatorul Wiener, de la USR, au dus un proiect în Parlamentul European

  de - | 31 ianuarie 2020, 8:36 AM | Comunicate contra cost

  0

  Semaforizarea alimentară, proiectul inițiat de senatorul USR Adrian Wiener și asumat de parlamentarul european Vlad Botoș, propusă pe traseul legislativ din structurile europene, pentru a deveni reglementare comunitară.

  Încă de la început, parlamentarii Alianței USR PLUS – parte a grupului Renew Europe – și-au asumat schimbarea imaginii României în Parlamentul European. Acest lucru înseamnă implicare, muncă pentru proiectele promise în campaniile electorale, pentru ca ele să schimbe în bine viața românilor și a tuturor europenilor.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Semaforizarea alimentară este în esență semnalizarea prin cele trei culori clasice, roșu, galben și verde, a produselor cu care ne hrănim. Pe baza unui set de 5 criterii se stabilește un scor pentru fiecare aliment comercializat, reflectând impactul său asupra stării de sănătate a consumatorului.

  Acest mecanism este implementat deja, pe bază de voluntariat, în anumite companii din țări precum Franța, Belgia, Spania. Rezultatele sunt foarte bune, producătorii ajustează rețetele pentru a comercializa produse mai sănătoase și a beneficia de o etichetare favorabilă. La fel, cumpărătorii își schimbă comportamentul, preferând alimentele sănătoase.

  Proiectul este important, alimentația fiind esențială pentru starea de sănătate a europenilor. Efectul generat este o reducere a incidenței bolilor, cu precădere a celor cardio-vasculare și a cancerului. Pentru aceasta suntem implicați și vom acționa pentru implementarea lui cât de rapidă.

  Vlad Botoș, parlamentar european Alianța USR PLUS: „Mi-am asumat promovarea acelor proiecte care să aducă beneficii românilor, încă de la lansarea candidaturii. Sunt mândru că munca echipei noastre începe deja să producă efecte și dorim să demonstrăm că românii nu ne-au dat votul degeaba.

  Proiectul a fost pus în discuție în fața Comisiei Europene după ce a avut o primire favorabilă în grupul Renew. Bineînțeles că drumul este lung, până  va întocmi Parlamentul o Rezoluție, iar apoi Comisia va adopta Directiva semaforizării alimentare, însă muncim din greu pentru acest proiect și sunt sigur că vom reuși.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.