Eurodeputatul arădean Vlad Botoș va participa la summitul partidelor noi proeuropene

  de - | 11 iunie 2019, 12:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  Președintele USR Arad, Vlad Botoș, va lua parte la o întâlnire a reprezentanților noului val de partide cu orientare pro europeană, afirmate recent pe scena politică europeană.

  În perioada 13-15 iunie, în Bratislava și Viena se vor întâlni reprezentanți ai partidelor politice emergente din Austria, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Slovacia, Bulgaria, Letonia, Serbia, Bosnia și Herțegovina și România. Dintre vorbitorii invitați se remarcă Guy Verhofstadt – lider ALDE, Beate Meinl-Reisinger – președinta NEOS (Austria), alături de parlamentari europeni și naționali, lideri ai partidelor, autori politici și manageri de campanie.

  Summitul este organizat de Institutul Republican Internațional (IRI), organizație nonprofit de primă mână, care acționează pentru dezvoltarea democrației în peste 100 de țări din Europa, Africa, Asia și America de Sud, cu birouri deschise în peste 40 de țări.

  Vlad Botoș, europarlamentar: „Valul partidelor noi, apărute în ultimii ani pe scena politică este tot mai vizibil la nivel european și același lucru s-a întâmplat, din fericire, și în România, unde Alianța 2020 USR PLUS a fost un actor major la recentele alegeri.

  Pentru a schimba în esență politica europeană, aceste partide noi trebuie să își coordoneze eforturile, să capete tot mai multă vizibilitate și sprijin din partea votanților, să combată valul eurosceptic și naționalist extrem.

  Vom învăța de la colegii din celelalte formațiuni participante, vom prelua bunele practici, pentru că avem o responsabilitate față de alegători. Oamenii așteaptă de prea mult timp o schimbare în politică, în administrație, iar noi va trebui să o provocăm cât mai curând, cu efecte concrete”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.