marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Euro 2024 marcat de împușcături și cocktail-uri Molotov. Un bărbat a fost neutralizat de polițiștii germani

  de - | 16 iunie 2024, 3:44 PM | Internaţional

  0

  Poliția din Germania a împușcat, duminică, 16 iunie 2024, un bărbat care i-a amenințat cu un topor pe fanii fotbalului veniți la Campionatul European. Incidentul a avut loc pe Reeperbahn din Hamburg, un cartier popular din centrul orașului, unde suporterii olandezi se distrau.

  Aproximativ 40.000 de suporteri olandezi luau parte la un protest pașnic, moment în care un bărbat, care mânuia un topor de culoare aurie a început să atace fanii și oficialii, a informat ziarul german Bild, citat de The Telepraph.

  Din primele cercetări, se pare că o persoană i-a amenințat pe polițiști cu un topor și un dispozitiv incendiar. Poliția și-a folosit apoi armele de foc. Atacatorul a fost rănit și în prezent primește îngrijiri medicale”, a precizat Poliția din Hamburg.

  Potrivit relatărilor martorilor oculari, s-au auzit patru bubuituri puternice. Ziarul german Bild a relatat că dispozitivul incendiar era un „cocktail Molotov”, pe care agresorul îl avea în rucsac.

  În imaginile postate pe X de martori se pot observa mai mulți polițiști în dispozitiv, apoi se aud mai multe focuri de armă.

  Poliția a adăugat că meciul dintre Polonia și Țările de Jos „este supus mai multor controale de securitate și că evenimentul este unul sigur”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.