Eugen Stan, poliţistul acuzat de pedofilie, și-a primit pedeapsa fiind condamnat la 20 de ani de închisoare

  de Special Arad | 30 octombrie 2020, 5:45 PM | Naţional

  0

  Fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de pedofilie și agresiune sexuală, decizia fiind luată de magistrații Curții de Apel București. De asemenea, judecătorii au majorat cu un an pedeapsa primită de Eugen Stan la instanța inferioară.

  Ancheta în acest caz a pornit după plângerea făcută de părinții a doi copii – de 5 şi 9 ani din Sectorul 6 al Capitalei, agresaţi sexual în liftul unui bloc. La scurt timp după aceea, anchetatorii au verificat mai multe dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor.

  Procurorii Parchetului General au precizat în 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, că fostul poliţist ar fi agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani.

  ”În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, potrivit procurorilor.

  La acel moment, în 2018, opinia publică a reacţionat şi a ridicat semne de întrebare vizavi de modul în care Poliţia Română îşi gestionează resursa umană având în vedere că asupra lui Stan au mai fost lansate astfel de acuzaţii fără ca cineva să ia o măsură. Drept urmare, la nivelul MAI s-a luat decizia ca la IGPR să se demareze o anchetă.

  Sursă Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.