luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Eu știu că voi fi bine… Doamna doctor plângea, cunoștea gravitatea diagnosticului”. Florin Hidișan și-a povestit necazurile

  de - | 20 septembrie 2021, 9:20 AM | Povești despre oameni | Sport

  0

  Florin Hidișan (39 de ani), fost fotbalist la UTA, U Cluj sau Pandurii, se luptă cu o formă gravă de cancer. Foștii fotbaliști ai clubului UTA și Poli Timișoara au și jucat un meci caritabil pentru îndrăgitul fotbalist care a evoluat la UTA în două perioade diferite.

  O echipă de jurnaliști de la Gazeta Sporturilor l-a vizitat acasă pe „Hidi”.

  „Uite, acum câteva zile, după multă vreme, am mâncat niște înghețată, am putut să beau și cola. Pfff, ce fericit am fost, mi-au dat lacrimile …”. Da, atât de puțin îți trebuie uneori ca să fii fericit. După ce primești un baros în față, orice durere mai mică e un câștig. Și orice plăcere, cât de măruntă ar părea, e o sărbătoare. Barosul lui Hidișan poartă o parafă de la oncologie și se numește, brutal, cancer la stomac cu metastaze la ficat. Zbang!”, le-a spus fostul fotbalist jurnaliștilor de la GSP.ro

  Hidișan locuiește lângă Câmpia Turzii, în județul Cluj. Jurnaliștii Gazetei îl descriu simplu: „Poartă pe cap un fes, mâinile îi sunt brăzdate de riduri adânci, picioarele-s umflate. Doar câteva din efectele chimioterapiei”.

  Florin le-a explicat cum a fost când a primit diagnosticul: „Doamna doctor plângea, n-avea putere să-mi spună diagnosticul. Până la urmă, s-a adunat și mi-a zis că am o tumoră malignă în stomac și situația e destul de gravă. Apoi, 10 medici se uitau toți la mine și mă priveau trist. Știau gravitatea diagnosticului. Am încercat să-i liniștesc și le-am zis: «Eu voi fi bine! Mă voi face bine!». Nu le venea să creadă, toți erau cu lacrimi în ochi și cu capetele plecate. Un medic cunoaște gravitatea bolii. Dar mai presus de medicină, eu, ca om, simt că voi fi bine. Și voi fi bine!”.

  Un set recent de analize a fost trimis la clinici din Viena și Milano, de unde se așteaptă un semn, o hartă a viitorilor pași pentru salvarea fostului fotbalist. Planul medicilor e să-i programeze o operație în străinătate, pentru extirparea tumorii.

  Costurile se preconizează a fi însă foarte ridicate, de ordinul zecilor de mii de euro. De aceea, Hidișan are nevoie de orice sprijin financiar! Donează și tu online, pe GSP.ro, pentru că oricât de mici ar părea, sumele acestea vor însemna enorm pentru Florin Hidișan.

  Citește întreg articolul cu click aici și tot aici vezi cum poți dona

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.