luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Este nevoie de oameni de afaceri în Parlamentul României, în politică, în general? (P)

  de - | 2 decembrie 2020, 2:14 PM | Politikos | Topic special

  0

  Cu siguranță că părerile sunt împărțite. Unii consideră că oamenii de afaceri să-și continue activitatea antreprenorială, alții dimpotrivă, cred că experiența unor afaceri de succes ar aduce un plus în viața politică a țării noastre. Cum politicienii români, în ultimii 30 de ani, nu au demonstrat mare lucru, probabil, s-ar impune niște schimbari de abordare a muncii politice. Și cum schimbările, în bine, nu se pot face de azi pe mîine, ar trebui să se înceapă de undeva. Este cert faptul că un om de afaceri de succes cunoaște foarte bine legislația în vigoare, atât în domeniul economico-financiar-fiscal, cât și în domeniul social, al legislației muncii, etc. Pe de altă parte îi sunt cunoscute și lacunele din legislația României, care nu sunt deloc puține.

  În statele dezvoltate, din punct de vedere economic, oamenii de afaceri de succes se implică în politică tocmai pentru a contribui la armonizarea legislației, având ca scop dezvoltarea mediului de afaceri și, implicit, al economiei țărilor lor. Aceștia vin cu o experiență personală solidă, atât pozitivă, legată de știința de a face afaceri profitabile dar și negativă simțind pe propria lor piele toate disfunctionalitățile care există în legislația economico-financiar-fiscală actuală. Ei pot contribui la modificarea în bine a legilor pentru a se crea o legislatie corectă, coerentă, ușor de înțeles și de aplicat și, nu în ultimul rând, o legislație care să fie utilă mediului de afaceri, acesta să prospere și prin taxele și impozitele pe care le plătește să aducă mai mulți bani la bugetul de stat.

  Întorcându-ne la noi, în România observăm că majoritatea politicienilor nu au niște rezultate extraordinare în cariera de zi cu zi, performanțe deosebite care să-i aducă în prim-planul politicii. Au, în schimb, o „calitate” unică. Un partid i-a pus pe listă și așa au ajuns politicieni. Rezultatele acestui mod de a face politică și a ignora, cu bună-știință, principiul meritocrației se văd în slab pregătita clasă politică, din acești 30 de ani de democrație, pe care o avem și la situația precară în care trăiesc românii și situația jalnică a economiei României.

  Totuși, avem speranțe că vom avea o schimbare, în bine. Cel mai bun exemplu în a ne convinge că nu este totul pierdut îl reprezintă Ovidiu Palcu. Om de afaceri de succes cu calități antreprenoriale de când era foarte tânar, un om care iși iubește semenii, pe care îi ajută atunci când au mare nevoie, crează locuri de muncă sigure și bine plătite. El este candidatul partidului Alianța Renașterea Națională pentru funcția de deputat în Parlamentul României, la alegerile din 6.12.2020.

  Pe 6 decembrie, implică-te pentru ca aceste idei să devină realitate! Votează candidații Alianței Renașterea Națională!

  Acest material a fost comandat de Partidul Alianta Renasterea Nationala si realizat de operatorul economic S.C. BMG Euro Advisory S.R.L.  Cod mandatar financiar 11200053

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.