miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Escrocherie cu vaccinuri anti-Covid false, pe bani, în India. Mii de oameni au fost injectați cu apă și sare

  de - | 6 iulie 2021, 11:24 AM | Internaţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ (foto: NDTV)

  Aproximativ 2.500 de persoane au fost injectate cu soluție salină, crezând vor fi protejați împotriva coronavirusului, în cele peste 12 centre false de vaccinare anti-COVID descoperite de autorități în Mumbai, potrivit Libertatea, care citează CNN.

  Oamenii au căzut pradă unei înșelătorii elaborate pe scară largă prin care se vindeau vaccinuri false împotriva coronavirusului. Cel puțin 12 centre false de vaccinare au fost în jurul sau în apropierea centrului financiar Mumbai, în vestul statului Maharashtra, a declarat Vishal Thakur, un înalt oficial al departamentului de poliție din Mumbai.

  „Foloseau apă salină și o injectau”, a spus oficialul, adăugând că se estimează că 2.500 de persoane au primit vaccinuri false. Organizatorii centrelor false de vaccinare au perceput o taxă pentru imunizare, strângând peste 28.000 de dolari.

  „Am arestat medici”, a adăugat Thakur. „Foloseau un spital care elibera certificate false, flacoane, seringi”, a mai spus oficialul.

  Până în prezent, 14 persoane au fost arestate sub suspiciunea de înșelăciune, tentativă de omor, conspirație criminală și alte acuzații. Pe măsură ce poliția continuă să investigheze alte persoane implicate în înșelătorie, vor fi făcute și alte arestări în acest caz, a mai spus Thakur.

  Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro

  Citește și: Bloomberg: Indienii joacă la ruletă pentru a câștiga un loc la vaccinare

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.