miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Escrocheria „Mă auziți acum?”. Motivul pentru care este important să nu răspundeți cu „DA”

  de - | 14 aprilie 2024, 9:27 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se distinge prin caracterul său deosebit de subtil și înșelător.

  Această escrocherie începe cu un apel telefonic aparent inofensiv, în care persoana care sună, adesea cu ajutorul unui sistem automat, pune o întrebare simplă: „Mă auziți?” La auzul acestei întrebări, majoritatea persoanelor răspund instinctiv cu un „Da”.

  Cu toate acestea, escrocii exploatează acest răspuns, înregistrându-l și folosindu-l ulterior pentru a pretinde în mod fals autorizația victimei pentru tranzacții sau acțiuni cu care aceasta nu a fost de fapt de acord.

  Organizațiile de protecție a consumatorilor, cum ar fi Better Business Bureau, au emis avertismente cu privire la această înșelătorie, sfătuind persoanele să închidă imediat fără a da niciun răspuns.

  Modalitățile exacte prin care escrocii exploatează aceste înregistrări rămân neclare, dar există temeri că aceștia ar putea fabrica consimțământul pentru achiziții sau contracte neautorizate.

  Deși până în prezent nu au fost raportate pierderi financiare directe în urma acestei înșelăciuni, există temeri cu privire la potențialele consecințe pe termen lung.

  Pentru a vă proteja de astfel de escrocherii, printre sfaturile oferite se numără utilizarea identificatorului de apeluri pentru a filtra apelurile, înregistrarea în registrul „Nu sunați” pentru a reduce apelurile de telemarketing, monitorizarea atentă a extraselor de cont și a facturilor bancare și raportarea oricărui incident suspect autorităților relevante.

  sursa: Știri pe surse

  Citește și: Escrocherie cu contoare de apă care costă între 300 și 500 de lei. Compania de Apă Arad precizează că totul e gratuit

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.