marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Escrocheria cu mașini de cusut Singer a apărut din nou pe piață! Destui au luat „țeapă”…

  de Special Arad | 21 noiembrie 2016, 2:09 PM | Recomandările editorilor | Regional

  0

  O înşelătorie despre care scriam în perioada anilor 2004-2005, căruia i-au căzut victime zeci de români, a reapărut. Deşi a fost popularizată destul de mult, mai sunt naivi care dau crezare anunţurilor date de „colecţionarii germani” şi care pierd apoi bani buni pe nişte iluzii de îmbogăţire.

  Acum, jurnaliștii de la voceatransilvaniei.ro  susțin că cea mai recentă victimă este o tânără din Baia Mare care a sesizat duminică, 20 noiembrie, poliţia, susținând că a fost înşelată de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi managerul unei companii de publicitate. Băimăreanca a spus că a luat legătura cu bărbatul în urma vizualizării unui afiş privind angajarea de elevi şi studenţi pentru distribuirea de pliante publicitare pe raza municipiului Baia Mare. A primit mai multe afişe prin intermediul cărora o persoană se oferă să cumpere maşini de cusut vechi în schimbul unor sume importante de bani, le-a distribuit pe raza municipiului însă nu a fost plătită pentru munca prestată. Poliţiştii desfăşoară activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în activitatea infracţională. De asemenea, poliţiştii atrag atenţia că anunţul promovat prin aceste afişe poate fi o metodă de înşelăciune, întrucât şi în anii precedenţi s-au înregistrat victime ale acestei metode.

  Infractorii promit sume de bani foarte mari celor care deţin maşini de cusut vechi. Ei le cer persoanelor respective ca, înainte de a se face tranzacţia, să depună bani în diverse conturi, pentru obţinerea certificatului de autenticitate. După ce sumele ajung în conturi, infractorii nu mai răspund la telefon.

  O altă metodă folosită de escroci este cea prin care ei promit să cumpere cu zeci de mii de euro doua maşini de cusut vechi. Victima are doar una singură, care nu ar valora mulţi bani. Aici intervine un “salvator” care se oferă sa-i vândă victimei a doua maşina de cusut, cu “doar” câteva mii de euro. Odată cumpărată cea de-a doua maşină, la fel ca şi în situaţia prezentată anterior, infractorii nu mai pot fi contactaţi. Poliţiştii recomandă să nu vă lăsaţi atraşi de aceste oferte tentante întrucât există riscul ca ulterior să constataţi că aţi fost înşelaţi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.