sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coloană de cenuşă de cinci kilometri înspre cer, la erupția vulcanului Kanlaon din Filipine. Ordin de evacuare pentru sute de locuitori

  de - | 5 iunie 2024, 8:09 AM | Internaţional

  0

  Sute de locuitori din apropierea Muntelui Kanlaon din Filipine au primit ordin de evacuare, marţi, după ce vulcanul a erupt, trimiţând spre cer o coloană de cenuşă cu o înălţime de cinci kilometri, care a provocat anularea a zeci de zboruri, scrie CNN, citată de News.ro.

  Institutul de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine (Phivolcs) a afirmat că Muntele Kanlaon a erupt pentru şase minute luni seară, provocând un ”cutremur puternic”, iar agenţia a avertizat că depunerile de cenuşă şi mirosul sulfuros vor afecta satele din jur.

  Un număr de 43 de cutremure vulcanice au fost înregistrate în decurs de 24 de ore, până la miezul nopţii de luni spre marţi, potrivit agenţiei.

  Imaginile de pe reţelele sociale înfăţişează un nor de cenuşă izbucnind pe cerul înstelat. Altele arată un covor gros de cenuşă care acoperă satele învecinate.

  Peste 60 de zboruri a trei operatori interni au fost anulate, fiind afectaţi peste 5.000 de pasageri, potrivit Autorităţii pentru Aviaţia Civilă din Filipine.

  Aeroportul Bacolod-Silay şi-a reluat operaţiunile până marţi la ora 11, dar pasagerii trebuie să se aştepte la întârzieri.

  Întrucât marţi nivelul de alertă la vulcan a fostr ridicat la 2 din 5, oficialii guvernamentali locali au impus evacuarea obligatorie a tuturor locuitorilor de pe o rază de 3 kilometri de la vulcan.

  Citește mai mult pe G4Media.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.