„Eroul din ceață”! Cum a salvat un arădean un bătrânel dezorientat care se afla la kilometri întregi de casă

  de Mihai Todoca | 30 noiembrie 2019, 4:21 PM | Povești despre oameni | Recomandările editorilor

  4

  Prezența de spirit și omenia de care a dat dovadă un arădean, foarte probabil i-au salvat viața unui bătrânel în vârstă de 80 de ani. Acesta mergea pe o ceață densă de o tăiai cu cuțitul, pe drumul către Șagu, fiind deja la ieșire din Arad, când a fost observat de un șofer care se întorcea de la Timișoara. Era trecut de ora 21:30 și era foarte periculos pentru oricine să meargă pe jos pe marginea drumului, mai mult decât atât fără vreo vestă reflectorizantă sau ceva luminos care să îl facă cât de cât vizibil de către șoferi.

  Pe lângă bătrân au trecut mai multe mașini, dar de oprit nu a oprit nici una. Asta până când a ajuns Alin lângă el. Alin Anicăi este, de ce să nu o spunem, eroul serii de ieri când a acționat așa cum a considerat el că este normal. Nu era ceva în regulă cu faptul că un bătrânel merge pe jos pe marginea drumului, noaptea, așa că a întors mașina și s-a oprit în spatele lui. Mai departe îl vom lăsa pe Alin să povestească de-a fir a păr toată pățania:

  „Veneam de la Timișoara, era trecut de 21:30. La intrarea în Arad, am observat pe sensul opus de mers, o persoană în vârstă care se deplasa cu viteza melcului cu ajutorul unui baston. Ținea în mână și o plasă neagră.

  Am realizat că e un pericol atât pentru el, cât și pentru participanții la trafic. Era întuneric beznă și o ceață deasă. Am întors mașina și am oprit în spatele său. Am coborât și l-am întrebat încotro se îndreaptă. Acesta era foarte dezorientat. Era convins ca se afla pe Calea Romanilor și se îndreaptă spre apartamentul său. I-am spus că se află pe drumul european și că a ieșit din Arad. Nu i-a venit să creadă. El voia să ajungă la blocul J 1 de pe Calea Romanilor. A spus că a mers până în Piața Catedralei și a vrut să se întoarcă acasă. Era pe drumuri de ore întregi.

  L-am urcat în mașină și l-am însoțit până la apartament pentru a mă asigura că locuiește cu adevărat acolo.

  Este în vârstă de 80 de ani. Soția i-a murit. Locuiește singur. Are un băiat care nu îl caută.

  Odată ajuns în apartament, mi-a mulțumit și mi-a strâns mâna. I-am recomandat să nu mai iasă singur la plimbări, mai ales seara. I-am spus că o să îl mai caut. Aș fi vrut să iau legătura cu băiatul său. Din păcate chiar nu a avut cui și cum să ceară ajutorul.
  Am făcut un lucru normal și omenesc. Dar pe lângă el au mai trecut sute de mașini. Asta e trist.”
  Concluzia lui Alin Anicăi este una tristă, dar el a reușit să ne facă pe noi să nu fim la fel. A reușit să ne emoționeze și să ne înclinăm cu respect pentru gestul de omenie.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. De ce nu vedem oameni politici făcând acest gest,Falca,Fifor,Caprar,Tripa,TODOR,Cristina,Glad pentru ei nu exista acești oameni,nu au problemele acestora.Pentru ei contează conturile grase,vile fără număr,amante,concedii exotice…RUȘINE dar stați in ștampila noastră la LOCALE și PARLAMENTARE veți simți uraganul care vine.RESPECT acestui tanar

   +16 voturi
   +1
   -1
  2. Un gest NORMAL și FIRESC a devenit un gest „Eroic”. Empatia și grija pentru omul de lângă tine, oamenii comunității în care trăiești, se învață de mic de la membrii familiei.
   .
   Dragă Aline, te îmbrățișez călduros și prietenește. Suntem din ce în ce tot mai puțini Normali. Ar trebui să fim protejați printr-o lege specială a Uniunii Europene.

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.