Erată. Primăria Arad aduce modificări la taxele speciale pentru autorizații și branșamente

  de Raluca Medeleanu | 28 aprilie 2020, 2:13 PM | Administraţie

  4

  În plină criză generată de pandemia de Covid-19, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal, care va fi organizată joi, 30 aprilie, figurează un proiect de hotărâre ce prevede intituirea unor taxe speciale care se vor aplica pentru verificarea documentației depuse în vederea obținerii anumitor documente și avize.

  Mai exact, taxele vizează Acordul privind racordul la rețelele tehnico – edilitare, Autorizația privind racordul la rețelele tehnico -edilitare, Avizul de intervenție, Certificatul de Agrement și Avizele de la deținătorii de utilități.

  Taxele sunt după cum urmează:
  •Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Acordului privind racordul la rețelele tehnico edilitare: 100 lei
  •Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Autorizației privind racordul la rețelele tehnico edilitare: 100 lei
  •Taxa specială aferentă verificării documentației depuse în vederea obținerii Avizului de intervenție: 100 lei
  •Taxa specială pentru eliberarea Certificatului de agrement: 100 lei
  •Taxa specială pentru obținerea avizelor de la deținătorii de utilități: Taxa avizatorului +10 lei

  Veniturile obținute din aceste taxe vor fi utilizate pentru achiziționarea de dotări, materiale și servicii, precum și instruirea profesională a funcționarilor din cadrul Direcției Edilitare – Serviciul Întreținere și Reparații Căi de Comunicații Terestre și Biroul Spații Verzi, Mediu și a celor din cadrul Serviciului de Dezvoltare Urbană și Protejare Monumente, din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

  ERATĂ

  Ne cerem scuze pentru interpretarea greșită a proiectului de hotărâre adoptat astăzi, 30 aprilie, în cadrul ședinței CLM. Mărturisim că am fost induși în eroare de formularea proiectului de hotărâre care, citit doar el, dădea impresia unor noi taxe, însă se pare că este vorba de o modificare asupra unor taxe preexistente și nu de introducerea unora suplimentare.

  „Taxe speciale ce pot ajunge la mii de lei, plătite pentru autorizații și branșamente de tot felul, au fost eliminate și înlocuite cu o taxă de 100 de lei, prin Hotărârea de azi, aprobată de Consiliul Local Municipal Arad”, explică Bogdan Boca, consilier local municipal.

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Ba da!
    La locale votul este intr-un singur tur. Cine obtine cele mai multe voturi este declarat castigator chiar daca nu depaseste 10% din numarul total de alegatori.
    Lumea uita. Mintea scurta, adica prostia, este un avantaj pe care nu-l au cei care nu au avut functii si acces la resure sa faca ceva, orice. Avantaj PNL care are toate resursele financiare, relationale, institutionale, administrative etc.
    In campanie tot ce a fost rau a fost din vina lui Bibart. Sergiulica nu va avea nicio vina.
    Muie PSD si Jos Dragnea – lozincile vor tine fiindca ura e mare.
    Nu-l votati pe Fifor sau pe putulica de la USR ca astia sunt ori hoti ori amatori – nu profi la furat ca PNL-ul.
    Daca nu mergi la vot esti naspa. Alta prosteala care prinde la fraieri.
    Toate restrictiile, amenzile si toate balbele vor fi considerate normale fiindca la fel a fost peste tot. Alta minciuna care va tine la foarte multi fraieri.
    Este meritul liberalilor ca au murit doar atatia oameni fiindca daca ar fi fost altii ar fi fost mult mai rau. Raul cel mai mic – o alta prosteala.
    Vor fi incurajati tot felul de papagali sa candideze, ca sa rupa din orice alta majoritate decat cea la moda.
    PNL este pentru justitie nu ca … altii! De cand se fura la Arad sub marca PNL?
    Detin controlul televiziunilor locale.
    Au o armata de spalati pe creieri care sa faca campanie.
    Folosesc tehnica aruncarii indoielii asupra oricarei afirmatii, chiar adevarate. Prostii vor pune botul.
    Ni se vor baga pe gat iarasi borduri si tot felul de amenajari la hiper-super preturi.
    Un mare ajutor vor primi liberalii de celelalte partide prin aceea ca aceste partide nu vor cauta si deci nu vor gasi niste candidati de calitate. Cei mai bine plasati sunt cei de la USR care au un candidat iepuras si Fifor care este oltean si pesedist.
    Independentii nu au nicio sansa.
    Fraierilor, n-aveti incontro! Sunteti nevoiti sa-l votati direct sau indirect pe Bilcea, pe Falca, pe Geanina si pe toti smecherii portocalii a lui Basescu!

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.