Era să ne omori, inconștientule! Pe douăzeci de nevinovați, pe tine și pe mine!

  de Mihai Todoca | 3 septembrie 2018, 1:39 PM | Strada

  1

  O simplă neacordare de prioritate, dar care a ucis doi tineri nevinovați

  Știrea prezentată de digi24, în care azi noapte doi motocicliști au murit sub roțile unui autocar, m-a îndemnat să-mi scriu experiența personală pe care am avut-o duminică după amiaza pe DN 7. Mai întâi să ne amintim, pe scurt, știrea: „Şoferul autocarului a virat la stânga fără să dea prioritate, iar motocicleta pe care erau victimele a intrat în viteză direct sub roţile din spatele ale vehiculului de zeci de tone. (…) pompierii de la descarcerare i-au scos de sub autocar fără suflare pe tinerii de 20, respectiv 29 de ani.”

  Tinerii au fost din Suceava, dar nu cred că mai contează atât de mult de unde erau. Contează că trei familii au fost distruse într-o secundă, ale celor doi tineri și cea a șoferului. O greșeală de începător nepermisă pentru un șofer de autocar, care se presupune că ar avea o experiență cumulată în ale condusului.

  Aceeași greșeală de începător s-a petrecut în fața mea la aproximativ 20 de metri. Mă aflam la volan pe DN7, între Pecica și Hanul de la Răscruce. În fața mea un Opel cu numere roșii, iar în fața acestuia un trailer care transporta o mașină și care rula cu 60 km/oră. Mergea mai încet, dar  a tras mult în partea dreaptă, tocmai pentru a face loc celor din spate ca să îl depășească.

  Opelul semnalizează și intră în depășire, într-o curbă strânsă. În acel moment mașina de pe sensul opus începe să dea cu „flash-urile”, Opelul nu intră înapoi în spatele trailerului și forțează depășirea.

  Reușește să depășească și să se reîncadreze pe sensul lui de mers la un fir de ață. În spatele mașinii care venea din sens opus era o coloană de motocicliști care au început să claxoneze și să ridice din mâini. Am estimat undeva la douăzeci de motociclete care au scăpat ca prin urechile acului de un adevărat carnagiu pe care l-ar fi putut produce un inconștient. Mă îndoiesc că la acea viteză, din coloana de motocicliști care au scăpat, ar fi ieșit unul în viață.

  Recunosc că mi-au scăpat câteva înjurături. Nu ai cum să stai calm când vezi un asemenea om că circulă cu mașina, care în mâna lui devine o armă.

  M-am întâlnit în trafic cu multe nereguli, unele le-am făcut și eu la început, când mi-am primit permisul, dar niciodată de o asemenea anvergură încât să mă angajez într-o depășire în curbă unde vizibilitatea este atât de redusă încât orice viteză de reacție aș avea, nu m-ar salva de la un accident.

  Am încercat să mă țin după el, să îi fac măcar o poză, dar la Hanul de la Răscruce a călcat-o tare și nu l-am mai prins. (în acea zonă este limită de viteză de 50km/h).

  Ce îi poate îndemna pe anumiți șoferi să riște atât de mult? Să joace la ruletă viețile atâtor oameni?

  În continuare, video-ul cu accidentul din Suceava unde doi tineri au murit în mod stupid:

  sursa video: digi24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce îi poate îndemna pe anumiți șoferi să riște atât de mult? Simplu…lipsa autoritatilor! Legi prea blande si neaplicarea lor! Milițică sta la pandă prin bucsuşi…asa are ordin! RESTU-S BASME!

   Am facut un test in acest weekend…doar atunci am vreme 🙂 Am facut cateva ture Dedeman – Aradu’ nou! Te las pe tine stimate autor sa ghicesti cate echipaje de la rutiera am intalnit! 🙂

   In afara oraselor e si mai trist! Cutreiera tara si ai sa vezi cum toata Romania este parca a nimanui! Depasiri pe linii continue(duble sau simple), 80/100 prin localitati, carute trase de cai, neacordari de prioritate, lipsa totatala a semnalizarii la schimbarea benzii de circulatie, nerespectarea pietonilor…

   Si atunci cine sa “bage frica” in soferii teribilisti? Adauga la toate astea sutele de permise luate pe bani doar in Arad si te iei cu mainile de cap!

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.