vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Enola Day – Matrioșka numită Vladimir Vladimirovici Putin

    de Lajos Notaros | 17 februarie 2022, 10:18 AM | Opinii | Recomandările editorilor

    6

    Conform propriei sale afirmații Vladimir Vladimirovici Putin a trecut în rezervă din KGB, la vârsta de nici patruzeci de ani, având rangul de locotenent-colonel.
    Asta după ce a intrat în ”servicii” imediat la terminarea facultății de drept în 1975. Au urmat anii de afirmare care au culminat cu cei cinci ani petrecuți între 1985-1990 la Berlin. Sub acoperirea de ”translator”, Vladimir Vladimirovici a învățat germana încă din liceu, tânărul ofițer acoperit s-a ocupat cu tot felul de lucruri obscure, dar cu atât mai folositoare statului sovietic aflat în anii săi crepusculari.

    08 22 putindaughters 01 web

    Printre altele, după unele mărturisiri neverificabile – ce să-i faci, asta este specificul muncii în contrainformații – a fost atent și la gruparea teroristă Fracțiunea Armata Roșie, aceea care a devenit sinonimă cu terorismul în Germania Federală a anilor șaptezeci-optzeci. Numele cele mai cunoscute fiind ale lui Andreas Baader și Ulrike Meinhof, iar după căderea regimului comunist din Germania a devenit evident – din documentele STASI – că teroriștii erau protejați de serviciile secrete comuniste, în frunte cu KGB, desigur.

    putin1
    Retras la Leningrad, cunoscut mai nou și din nou ca Sankt Petersburg, Piter pentru adevărații cunoscători, încă tânărul Vladimir Vladimirovici s-a lipit de fostul său profesor de la universitate, primar al orașului, cel care i-a favorizat intrarea în lumea sulfuroasă a politicii ruso-sovietice, acea lume personificată plenar de Boris Elțîn, cel care luându-l sub aripile sale protectoare, i-a asigurat accesul spre Moscova, respectiv în sferele cele mai înalte ale acestei politici.
    Astfel, ”lăsat la vatră” de KGB, devine pentru un scurt timp, în 1996, directorul structurii, renumite FSB, urmărind de acolo aventurile din ce în ce mai fanteziste ale binevoitorului său cuprins prea des de efuziuni bahice. Poate de aia, Valdimir Vladimirovici se duce mai aproape de acesta, devenind prim-ministru, ca imediat după asta să facă pasul cel mare, devenind președinte interimar după demisia lui Elțîn.
    Restul se știe. De atunci, din 2000 mai exact, este liderul din ce în ce mai puțin contestat al Rusiei, cel mai longeviv șef de stat, imediat după amicul Lukașenko, cel tot cu trecut milițienesc și numit în occident și ultimul dictator din Europa.
    Încă ceva înainte de a ajunge la descătușarea finală.

    Vladimir Putin presedinte Rusia

    Copil târziu, după ce doi dintre frații săi muriseră, Vladimir este fiul lui Vladimir, cel care printre altele a servit într-un batalion NKVD (strămosul KGB) de intervenție în timpul celui de al doilea război mondial. Și chiar dacă contează mai puțin, nici bunicul Spiridon n-a fost oareșcine, din moment ce i-a fost bucătar personal atât lui Lenin, cât și lui Stalin.
    Am spus toate astea ca să știm cu cine avem de-a face atunci când îl admirăm văzându-l jucându-se ca pisica cu șoarecele cu liderii occidentali, sărmanii de ei, cei care nu au avut norocul de un asemenea trecut. Când ne distrăm de prostia occidentalilor, uitând ce fericiți am fost când am scăpat de mângăierile Marelui Urs, și care se tem de un război declanșat de armata lui Vladimir Vladimirovici, că doară n-o fi a marelui popor rus. Cum râdem, în ignoranța noastră feisbuchistă, cu gura până la urechi de proștii de americani care cred că Putin va porni războiul când zic ei, adică exact în 16 februarie.
    Problema e, că ei, sărmanii, n-au pregătire kaghebistă, sunt politicieni, mai mult sau mai puțin talentați și nu au la dispoziție o țară întreagă, de fapt cea mai mare din lume, cu care să se joace cum le vine lor cheful. Că mai fac și ei prostii, cine nu face, dar ei nu sunt păpuși matrioșka despre care niciodată nu știi de unde încep și unde se termină. Și, mai ales, la ce servesc de fapt.
    Așa că nu va fi război sau dacă va fi nu va fi războiul nostru, ci al unui fost ofițeraș-spionel care se imaginează încă și acum, în era comunicărilor instantanee, țarul norodului ascultător și prostănac al infinitului pământ rusesc. Se joacă cu un întreg popor ținut în sărăcie și folosindu-se de noii boieri, numiți simplu oligarhi, plătind câte o sută de milioane de dolari pe zi ca să țină o armată lângă granița vecinului care nu face cum zice el. Și se face că nu bagă de seamă că oligarhii care îl țin pe banii lor își timit copiii la cele mai bune universități din SUA și Marea Britanie și își cumpără proprietăți în Miami.

    putyin lavrov trefa 512783
    Școlit în KGB, urmașa Ohranei și a NKVD-ului, pornește de la convingerea că toți oamenii sunt corupți ca și el și fiecare om are un preț. E modul în care s-ar gândi dacă ar gândi o păpușă matrioșka, o existență care reproduce nimicul la infinit. Se folosește fără scrupule de slăbiciunile inerente ale statelor democratice, sperând că le poate ameți până la capăt cu jocurile kaghebiste bazate exclusiv pe diversiune și înșelăciuni.
    Însă totul are un sfârșit:
    Mă gândesc cum va reacționa țarul Vladimir Vladimirovici dacă occidentul – așa cum unii reprezentanți mai porniți și înervați de obrăznicia de la Kremlin propun în ultimul timp -, va trece la blocarea conturilor și a fluxului de bani rusești de prin băncile mari și sigure ale lumii pe care Vladimiri Vladimirovici o consideră naivă și coruptă în același timp.
    Va porni oare atunci războiul sau va mai scoate o păpușă din cealaltă?


     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

      • Asta este destinul articolelor de opinie. A acelor articole care exprimă, într-un fel sau altul, mai bine sau mai puțin bine, opinia autorului.
        Fiecare cititor înțelege ce și cum se intersectează cu propriile sale idei și convingeri. Nimic deosebit aici, problemele încep doar atunci când cititorul, trecând peste criteriul elementar al libertății de opinie, îl taxează pe autor pentru ideile sale.
        Nu e cazul aici, de aceea, mai adaug doar atâta: mie nu mi se pare nimic obscur în faptul că autorul, adică cel care vă răspunde, îl consideră pe Putin o amenințare. Dar nu crede că va declanșa război cu occidentul. Este prea uns cu alifiile pe care le folosesc serviciile secrete ca să știe că nu-i va folosi, dimpotrivă. Problema este că șeful unui stat nu are voie să se comporte în relațiile sale cu alte state ca un șef de serviciu secret.
        Dacă totuși face asta, să nu se mire că este tratat ca atare…

        +2 voturi
        +1
        -1
        • Tocmai din cauză că-l consider pe autor ca având curaj în asumarea propriilor puncte de vedere, dar și pentru că -de obicei- privește lucrurile într-un orizont mai larg (atât istoric, cât și temporal), mă așteptam la o privire de ansamblu ”mai colorată” și nu atât de centrată (doar) pe evenimentele din ultimele săptămâni…

          +4 voturi
          +1
          -1
    1. … un copil cu veleitati de Tar, reasamblat dintr-o perspectiva universala.Un rus comun, ca americanul Biden (pampers boy), doar mai prezentabil.Putin nu este nici mai bun, nici mai rau decat ceilalti; el este Putin, prezentat de catre cei care-l iubesc intr-un mod iconodul.Asta e Rusia.Putin este in acelasi timp un Tar si un Cezar exfiltrat.Cine doreste (din UE) poate sa-l infrunte; care ar fi costurile?

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    4 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.