vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day: Demiterea inspectorului-general Cornelius Mladin între Fifor și Falcă sau zbor deasupra unui cuib de cuci politruci (Video șocant!)

  de E. Nola | 24 august 2017, 9:29 AM | Opinii | Topic special

  1

  Înainte de a intra în miezul chestiunii de astăzi, răspund unor cititori disperați care îmi reproșează că datorită ultimului meu comentariu au dispărut rafturile pink din piața Avram Iancu cu târgul “Produs în Arad” cu tot.
  Încerc să mă apăr, să le spun că umila mea persoană și tastatură nu e capabilă de asemenea efecte catastrofale, sunt convins că explicația dispariției este alta sau altele fără nicio legătură cu textul meu de luni.
  N-aș crede nici în explicația mistică, înaintată de unul dintre cititorii șocati, după care ar fi fost împăratul însuși de pe lumea aialaltă trimițând semne disperate spre arădenii pe care i-a făcut, prin trimisul lui, acum 183 de ani, orășeni si oameni liberi.
  Eu cred că este o nouă șotie a Panterei Roz, iar faptul că până si Doamna Geani s-a dus la produs, respectiv la Pink Picnic, în parcul dintre Perla și Belvedere, unde alături de alți liberali de soi servea masa direct de pe operele de artă uitate pe acolo din timpuri imemoriale, oferă explicația îndestulătoare dispariției rafturilor pink din piața Avram Iancu.
  Nu trebuie să dăm acum în snobism hipsteresc de cea mai joasă speță: faptul că Geani si colegii își servesc masa direct de pe sculpturile din parc n-ar trebui să ne supere, dimpotrivă, să ne simțim mândri și îndestulati că astfel dau și ei de cultură, o sprijină chiar, și nu la figurat, ci la propriu.

  masa-tacerii-arad
  Revenind la Pantera Roz din urbea noastră numită familiar Ghiță, nici ea nu mai are treabă cu astfel de chestiuni lipsite de importanță, în fond Zilele Aradului sunt numărate iar treaba cu Domnul Fifor, acest Woody Woodpecker al Aradului, e din ce în ce mai groasă.
  Domnul Fifor, după ce a părăsit cam în zbor Craiova, s-a dovedit la fel de buclucaș la Arad, reușind în foarte scurt timp să devină adversarul Nr. 1 la aberații al Panterei Roz numite Ghiță, stăpânul de necontestat al dării cu bâta în baltă într-un stil imperturbabil.
  Deși ministru al Economiei fără să aibă habar de economie, Woody al nostru s-a apucat să poarte discuții digitale cu Domnul Cornelius Mladin, fost pesedist, dar actualmente cu sentimente roz, chiar pink, inspector-general al școlilor arădene, fără să se gândească măcar la bătrâneasca înțelepciune după care în spatele fiecărui bărbat cu funcții pe bază de educație fizică și sport stă o femeie puternică, iar în cazuri excepționale mai multe.

  mladin-cu-sotia
  Domnul Fifor voia să-l convingă pe Domnul Cornelius Mladin, acest revizor gogolian de școală nouă, să mai lase dracului rozul PNL-ului și să sară înapoi în barca cu motor mai roșie a lui Dragnea, fiindcă, a reiterat de mai multe ori pe chat Domnul Fifor, politica se face la partid, să fie clar.
  Cu alte cuvinte, ce ni-e Ghiță, ce ni-e Fifor, amândoi sunt adepții înfocati ai politicii de partid, îi doare pe ei în aripă – mă rog, la panteră mai bine e să zicem labă – de democrație si stat de drept, astea-s tromboane pentru proști, șlagărul comunist a formulat un adevăr etern pentru aceste animale politice: partidul e în toate, în cele ce sunt si cele ce mâine îti vor râde în față.

  claudiu_mladin
  Numai că, Domnul Cornelius Mladin, acest cuc în cuibul de partid de la Inspectoratul scolar, având și o cucuvea în spate, i-a zis-o Domnului Fifor: da, știe  și el că politica se face la partid – adică nu la alegeri, nu în Parlament, nu la guvern Doamne feri, nu la Cotroceni! – numai că la școală n-ai voie să faci politică.
  Asta este, din moment ce pesediștii nu știu să pună în fruntea Inspectoratului Școlar decât profesori de sport și educație fizică iar aceștia, chiar dacă mai termină și științe juridice la Goldiș, rămân așa cu un testosteron în plus în ei, mai putini înclinați la argumente intelectuale.
  Punct ochit, punct lovit, credea soția Domnului Mladin, numai că ea nu-l stia pe Woody: acesta a spus clar: sau se dă pe brazdă și trădeaza Pantera Roz numită Ghită sau ei, ei, adică PSD-ul, nu vin la inaugurarea noului sediu al Inspectoratului din Pădurice, știți, acela de lângă piscină și vizavi de Consiliul Județean, fără să mai pomenium de Monumentul Marii Uniri dacă se va pune acolo până la urmă.

  noul-sediu-al-isj-arad-inaugurat-in-prezenta-ministrului-educatiei
  Acuma, ca unul care a petrecut 30 de ani ca profesor prin mai multe școli arădene, îngăduiți-mi să vă spun că Inspectoratul Scolar Județean este exemplul clasic de instituție parazitară, n-o să gășiți nicăieri mai spre vest această instituție de control si coerciție mostenită de la statul autoritar-centralist și traditional inclusiv de sub Iliescu.
  Altfel spus, faptul că la Arad tocmai acum au construit o clădire nouă unei instituții fără rost, de fapt o pârghie teritorială a “implementării” politicii de partid dintotdeauna în școli, ne arată exact cu cine avem de-a face când încercăm să aflăm ce s-a întâmplat între aceste trei personaje fabuloase, asta ca să nu exagerăm spunând ca sunt rupte parcă din fabulele lui La Fontaine sau desenele animate cu animăluțe ale lui Walt Disney și Hanna-Barbera.
  Și tot astfel înțelegem de ce l-a apucat râsul pe Domnul Fifor auzindu-l pe Domnul Cornelius Mladin spunând că în școli nu se face politică iar acest râs a fost de fapt faxul prin care Domnul Cornelius Mladin a fost demis cât ai zice “cucu” de la Inspectoratul Școlar.
  Înțelegem în cele din urmă că nu avem ce aștepta de la PSD, de la Domnul Fifor cu atât mai putin, diferența dintre PSD si PNL, respectiv Domnul Fifor si Domnul Falcă – să nu ne ascundem după degete, Domnul Mladin stătea bine, mersi, ca cucul, în cuibul de partid al Domnului Falcă – fiind cea dintre episodul o sută și o sută unu al serialului cu Tom și Jerry.

  1829_0000228398
  Iar faptul ca Doamna Mladin, disperată că soțul poate pierde fotoliul cu role de sub cur, a dat în vileag această discuție de chat plină de miez dintre Fifor si Domnul Cornelius Mladin, nouă, animăluțelor micuțe din pădurea numită Arad, ne-a făcut măcar un pustiu de bine: ne-a scăpat și de ultima picătură de iluzie privind binele pe care oamenii lui Fifor ni-l pot aduce în Arad dacă, Doamne feri, îl schimbă pe Falcă – la alegeri, firesc – cu unul de al lor.
  Discuția dintre doi politruci în cea mai bună traditie ceaușisto-iliesciană, cu cel de al treilea, amenințat mai nou din toate părțile, stând la pândă, a aruncat o rază de lumină asupra mizeriei care este măturată sub covor de peste 25 de ani și în învățământ: la ce competență și performanță să te aștepți într-un sistem unde decizionalii sunt aleși pe criterii de gașcă, cum să ajungi la modernizarea instituțională într-un mediu unde adevărul apare doar atunci când nevasta celui amenințat cu fărașul se pierde cu firea.

  *** Mulțumim colegilor de la livearad pentru poza cu Geanina Pistru luând masa pe sculptura din parc

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doar proștii se iluzionează că P(D)NL-ul e rău și PSD-ul e bun, că Falcă e malefic iar Fify-Căprarul e pepsi. Drak să-i ia pe toți! Despre Mladin, ca despre Grindeanu, Pribac sau altă nulitate ajunsă politic pe funcții administrative: partidul l-a dat, partidul l-a luat, fie partidul bineblestemat. Are o bilă albă totuși, în ce privește inaugurarea sediului IȘJ cu invitarea reprezentanților Primăriei fălkiste. Unii sunt atât de orbiți, încât nici măcar aparențele nu le mai păstrează.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.