miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day – De ce nu vrem educație sexuală? De rușine sau de frică? (2)

  de Lajos Notaros | 8 iulie 2021, 7:55 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  32

  (foto: newsar.ro)

  De parcă cineva a dorit să demonstreze că nici pe aici nu e mai bine ca în alte părți, în zilele trecute a apărut un afiș așa-zis anti LGBT și în Arad. Atârnat precar pe o pasarelă, textul atrage atenția asupra așa zisei doctrine LGBT care trebuie stopată dacă ne pasă de copiii noștri.

  Prostia ideii este depășită doar de declarația lui Emil Boc care deunăzi, în toiul și cu prilejul luptelor din PNL, ne înștiința că România este singura urmașă adevărată a Imperiului Roman, așa cum reiese asta și din numele țării noastre.

  Problema nu este că trebuie să avem grijă de copiii noștri, normal, asta este datoria fiecărui părinte, problema constă în cunoștințele noastre precare și aproximative despre cei care nu sunt heterosexuali, indiferent cu ce inițiale îi indicăm. Problema este că tocmai această lipsă de cunoaștere este exploatată de ideologii care au inundat mai nou atât viața politică cât și pe cea a site-urilor de socializare. În fond aceste „teorii” de doi bani – aidoma „concepției” istorice a lui Emil Boc – folosindu-se de lipsa de acuratețe a site-urilor sociale – la noi, îndeosebi Facebook – ne duc înapoi în timp, ne trimit direct în lumea obscurantismului fundamentalist al societăților premoderne.

  viktor orban lgbt heptafoto

  A-i califica pe cei de altă orientare sexuală decât hetero anormali și bolnavi părea la un moment dat o stare depășită, în fond e vorba la nivel mondial de peste 500 de milioane de oameni – nițel mai mulți decât populația UE -, iată însă că lavița digitală ne contrazice, politicienii folosindu-se din plin de șansa oferită de acest mediu în care, dacă se bagă, laureatul premiului Nobel la matematică poate fi ușor contrazis de un analfabet matematic, adunând like-uri câte încape.

  Citeam nu de mult un eseu despre „amorul grec” al unui gânditor român într-o revistă care se luptă din răsputeri să-și păstreze orizontul inițial – a apărut imediat după Decembrie 1989 – luminos, eliberator și educativ în același timp. Se simțea în tonul autorului o reținere, o teamă oarecum izvorâtă din convingerea sa că abordarea liberă, fără prejudecăți a temei este riscantă în România de astăzi chiar și pentru teoreticienii care și-au demonstrat în deceniile trecute seriozitatea și onestitatea.

  1140 lgbt flag hands.imgcache.rev .web .900.518

  Și într-adevăr, contrar tuturor preceptelor democrației – inventate de grecii „amorului” – dacă nu ești de acord cu majoritatea, cea care acum se teme de comunitatea LGBT fără să știe nimic despre sexualitatea umană, mult mai complexă decât cea imaginată de o minte strâmtă și redusă doar la experiențele sale de multe ori chiar sărăcăcioase și sordide, riști să fii anatemizat, chiar înjurat grosolan – cu expresii preluate din viața sexuală hetero și nu numai – declarat un pervers periculos pentru comunitatea celor care se hrănesc din informații colportate pe paginile sociale.

  Desigur, de vină nu sunt aceștia, ci cei chemați să lumineze, să educe chiar această majoritate dezorientată și frustrată de ideea unor pericole despre care, de altfel, habar nu are. În loc să inventeze astfel de pericole – dușmanul exterior, migranții, capitalul mondial, iar mai nou comunitatea neheterosexuală – elita politică și culturală ar trebui să militeze pentru adevăr și dreptate. Chiar dacă în zilele noastre sună vetust, acestea sunt bazele conviețuirii sănătoase, chiar dacă par depășite, nu există nimic care să le înlocuiască.

  Și da, să militeze pentru introducerea educației sexuale în școli, în mod adecvat și competent. Să arate că pericolul adevărat pentru copiii noștri nu sunt homosexualii, ci familiile dezorganizate, familiile absolut heterosexuale în care este prezent alcoolismul, lipsa de educație și alte rele cunoscute din cele mai vechi timpuri. În fond copiii, fără excepție, se nasc în familii heterosexuale sau cel mult bisexuale, inclusiv cei maltratați, neglijați, fără să mai vorbim de cei abandonați.

  Nmhk54656197fdbcb606236

  Cunosc foarte bine, de exemplu, situația unui cuplu de homosexuali, unul scandinav, celălalt român, care cresc împreună fetița născută dintr-o relație heterosexuală cam accidentală a unuia dintre ei, mama fetiței abandonând-o pur si simplu. Mai mult decât atât, părinții ei sunt foarte mulțumiți de această situație, vizitând fetița în mod regulat, având mult mai mare încredere în cei doi decât în fiica lor heterosexuală neserioasă și capricioasă.

  În societatea umană nu există reguli absolute în afara faptului că viața fiecăruia dintre noi se termină odată. A urî pe cineva pentru simplul fapt că nu este ca noi, nu se comportă cum ne-am aștepta, gândește și simte altfel, dovedește doar lipsa noastră de înțelegere și inteligență. Fără să mai vorbim de ceea ce se numește omenie, spirit de ajutor și solidaritate.

  n lgbt a 20190112
  Foto: Yoshiaki Miura

  Pericolul pentru copiii noștri nu sunt nici migranții, nici homosexualii și cu atât mai puțin Uniunea Europeană. Pericolul cel adevărat este fariseismul clasei politice, lipsa de implicare a elitei intelectuale și peste toate astea, hoția la drumul mare cu care se ocupă cei care susțin, printre altele, că homosexualii reprezintă un pericol.

  Și care nu vor educație sexuală în școli, că vezi doamne, tatăl bețiv și mama torturată îl vor educa pe copil mai bine, îl vor învăța ei cum arată viața sexuală sănătoasă și adevărată.

  De fapt, nu necesitatea educației sexuale este în dubiu, ci faptul dacă avem pedagogi, dascăl pregătiți să se ocupe de o astfel de disciplină școlară.

  Mult mai complexă decât matematica, de exemplu…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu toate că sunt de acord, în mare cu cele spuse, aș sublinia o altă problemă:
   campania agresivă de promovare a unei noi normalități. Una este educația sexuală sau mai bine spus o educație sanitară, o informare de tip medical și alta este promovarea deviațiilor sexuale. Una este să accepți, să înțelegi, să tolerezi minoritățile sexuale și alta este să pretinzi că aceste comportamente trebuie promovate.
   \este vorba de un dezechilibru enorm și împins birocratic la absord între procentul celor care aparțin minorităților sexuale și impunerea acestei minorități insignifiante ca fiind majoră.
   De aici dezacordurile în societate. Pot fi de acord cu cei care aleg să și-o dea la caca dar nu pot fi de acord să vină un dement și să-i explicve copilului meu că același lucru este normal!
   Nu este vorba de homofobie ci de prostofobie/jegofobie/rezistofobie!

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. Nu este vorba despre o noua normalitate. Probabil (sau probabil nu) ai citit despre Patrocle si Ahile. Sau despre natura fluida a sexualitatii mamiferelor. Poate nu stiai dar poti sa cauti chiar pe Wikipedia in limba ta. Tu nu tolerezi „minoritatile” sexuale pentru ca nu e nimic de tolerat. Exista. Si in ceea ce priveste majoritatea, unele tari din orient au o religie ca majoritate, sa intelegem ca esti de acord ca daca sint multi au si dreptate. Exista o mare diferenta intre etica ceea ce depinde de valorile noastre personale si morala care depind mult de valorile unor grupuri de persoane si care se schimba in timp. Tu scrii din prisma unui moralism care este fluctuant. In ceea ce priveste explicatiile pentru copilul tau, sper ca nu va fi un dement care sa explice. Toti profesorii explica. Deci toti profesorii care nu explica ce vrei tu sint dementi. Dementa este o boala, nu o trasatura de caracter.

   +6 voturi
   +1
   -1
  3. Nu cred că interesează și nici nu deranjează pe nimeni cum se satisface sexual o persoană, atâta vreme cât o face în intimitate. Deranjant este modul în care „minoritățile sexuale” își exhibă anomalia în public, cum impun noi reguli sociale și agresivitatea cu care fac prozelitism. De aici provine adversitatea celorlalți, nu din aceea că ar fi bolnavi sau „altfel”. Iar cei care mai au un pic de decență și le bat obrazul, sunt anatemizați în numele unei așa-zise toleranțe, pe care chiar LGBT-iștii se pare că nu o au față de hetero. E.Nola, oricâte explicații pseudologice ai încerca să ne livrezi, ești pe o pistă greșită și nu vei avea aderenți.

   --5 voturi
   +1
   -1
   • Poate pe o pista gresita esti dumneata. Te deranjeaza ca natura nu e pe placut tau. Nu este o anomalie, anomalia este in mintea ta de neinteles rasist si homofob. Poate daca ar fi doar lezbienele in prim plan nu ai avea nimic de spus. Identitatea de gen nu este acelasi lucru cu identitatea sexuala. Identificarea genul unei persoane in baza organelor sale sexuale este demna de evul mediu sau de epoca de piatra. Cit a contribuits spalarea pe creier (religia din scoli) sa va transmita ura fata de ceilalti care nu sint ca voi?

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Marie Marie.. Dacă tot citezi un clasic în viata, pune măcar ghilimelele de rigoare. Voi ne-o marxistii credeți ca dacă repetați la infinit o minciuna/prostie, ea devine adevăr. Aaa.. Clasicul ala despre care vorbeam e nentu Bârnă. Ala cu ochelari, nu celalalt de care face mișto trupa de rock…

     --7 voturi
     +1
     -1
     • Uite, fara ghilimele este mai bine, lipsa ta de discernamint e depasita doar de lipsa ta de bun simt. Ceea ce spui tu despre a repeta, era propaganda nazista, de obicei aceste informatii le gasesti in ceva care se numeste carti. Repeti totul? Ton Ton, Marie Marie… mi se pare ca de fapt repeti si de trei ori K. Deci, esti antivax, anti lgbtq+, ai cumva ceva cu negrii? Cu imigrantii? Cu evreii? Sau te simti important doar cind esti anti. Pentru ca vorbesti de rock, ai aceeasi caligrafie cu Freddie Mercury.

      +5 voturi
      +1
      -1
     • Hai sa iti raspund si eu, tot asa rapid ca un scuipat in fata ta de melc lenes. Intr-adevar trebuie sa spun ca tu nu esti pentru jignirile elaborate. Tu esti doar pentru jigniri (scurte), grohaite suav si delicat precum un facocer care tocmai si-a facut fulgerator o clisma cu miere.

      +4 voturi
      +1
      -1
  4. Să explici prostului că Pământul este Rotund și că nu soarele se învârte în jurul pământului, ci invers, este un proiect condamnat la nereușită de la bun început. Într-o țară în care „TRADIȚIONALIȘTII” au purces la vot să modifice Constituția după bunul lor plac, ca pe vremea lui HITLER, și INCHIZIȚIA bisericii ortodoxe a a decis că singura „Familie” autentică este cea alcătuită din bărbat și femeie, nu vei reușii cu o atitudine liberală de acceptanță și echilibru să produci o schimbare. Tot ce este „ALTFEL” este depravant și contra tradiționalului. Gheorghe ce-și bate nevasta, că el este „capul familiei” și consideră că femeia este bună doar de făcut copii și să-l „țină pe el, imperatorul familiei, doar în puf”, că el vine cu „SĂMÂNȚA”, nu-și va schimba opinia nu doar din cauza „Tradiției”, ci pur și simplu fiindcă nu dorește să se schimbe nimic. Talibanismul societății românești Tradiționale, va fi greu de învins. Vor trece multe generații până când și societatea românească va înțelege că „nu te poți pișa contra vântului”, adică contra naturii firești a omului, care ca individ este unic și poate iubii pe cine vrea el.
   .
   Din păcate numărul PROȘTILOR la români este enorm de mare. Ori asta se vede nu doar cum percep ei libertățile democratice ci la felul în care decurge viața socială și politică. Atâta timp cât vor exista un Becali și Băsescu, nimic în România nu se va schimba. Mentalitate medievală în constume Armani, manele, silicoane și păcănele. Fără număr, Fără număr …

   --2 voturi
   +1
   -1
  5. Măi iluminaților, știutorilor și dezvoltaților intelectual și sexual care ați înmatriculat alcoolul și eșcurile familiale pe familiile tradiționale și ridicați în slăvi noile libertăți sexuale care aduc atât de multă perfecțiune societății noastre. Nu vă este rușine să scrieți un astfel de articol, nu mai exista în voi nici un pic de decență? Cine ești tu să poți scrie așa ceva și să te consideri superior majorității sau minorității sau oricui nu este deacord cu tine? Care este obiectivitatea profesională de care dai tu ca jurnalist dovadă? Care sunt valorile tale când promovezi pervertirea unor copii care cu greu reușesc sa își înțeleagă identitatea.
   Avem nevoie de educație sexuala da, exista minorități sexuale și ce dacă? Au existat tot timpul, de ce trebuie ei sa aibă mai multe drepturi decât oricare alt om? Dacă considerați copii suficienți de maturi pentru a-și stabili o alta identitate la o vârstă frageda, de ce nu militați și pentru acordarea permisului de conducere de la aceeași vârstă, fără vre-o pregătire în acest sens. Sau de ce sa nu le acordați și dreptul de a purta și folosi arme? De ce vreți voi LGBT-iști musai sa dovediți cât sunteți voi de importanți și de ce mai importanți ca cei care cred altfel?

   --8 voturi
   +1
   -1
   • Pentru ca exista o discriminare crasa din partea celor cu neuroni limitati si de serie (ma refer si la tine), de aceasta este nevoie o senzibilizare a opiniei publice. Prin educatia sexuala nu se intelege descoperirea propriilor inclinatii sexuale, ci o majora intelegere a naturii umane. Nu inteleg de ce trebuie sa vorbim despre religie si alte lucruri care pina la o dovada clara ca est altfel, sint basme si nu putem vorbi despre ceva care exista. Nu vorbim despre sex, si toata lumea il face, si nu vorbim despre moarte iar fiecare este dator cu una. Domnul jurnalist poate sa scrie despre ceea ce doreste dinsul, dar citeodata se gaseste cite unul care se semneaza cu pseudonimul de iluminat si care crede ca inventat apa calda. Nu mi se pare ca domnul jurnalist sa fi promovat nimic din ceea ce ai inteles (sau nu ai vrut sa intelegi). Singura promovare pe care o gasesc este cea a prostiei pe care o demonstrezi cu pacea si somnul ratiunii. Si nu, uite, nu ne este rusine nici sa spunem ca esti slab de minte.

    +3 voturi
    +1
    -1
   • Măiiiiii drăgălașule, tu înainte de toate ia de cetește de mai multe ori articolul, că ești repetent la a pricepe ce citești și la interpretarea cuvintelor ce crezi ca le cunoști sensul.
    .
    Din toate câte le-ai scris, MINCIUNA nr.1, manipularea ordinară,… mă face să reacționez. Despre ce PERVERTIRE vorbești??? CUNOAȘTEREA este pervertire? Vrei să spui că EDUCAȚIA este pervertire, doar pentru faptul că un copil învață să accepte „diferiții”, îi respectă și acceptă că ei există, îi consideră egalii lui și le respectă drepturile, fără să-i fie „frică” de ei și mai ales nu-i disprețuiește? Pentru o asemenea obrăznicie, ție să-ți fie MARE RUȘINE!!!!
    .
    Mă dășteptule/iluminatule, spălat regulat dumincă de duminică pe creierașul ăla de furnicuță! Suntem EGALI toți OAMENII în societatea oamenilor? Avem toți oamenii aceleași drepturi și obligații? CONSTITUȚIA așa spune!!! Aaaaa … nu știai?! … ia mă drăgălașule de o cetește de 30 de ori și zi și un AMEN/ALELUIA când ai citit capitolul despre Drepturi și Libertăți! Iar mai apoi te aștept să le discutăm aici… dacă vrei. Până atunci … marș!!! … și scuteștene cu discursuri despre decență când tu nu ești în stare să înțelegi articolul de față pledează pentru „DECENȚĂ” și necesitatea TOLERANȚEI, ce trebuie să vină din EDUCAȚIE pe timpul școlarizării, … nu definită de propagatori de minciuni, duminca pe la adunări de spălat păcate și creiere de needucați.

    --3 voturi
    +1
    -1
  6. Greierele lui Pinocchio

   Din ce in ce mai dezamagit, domnule profesor (dar stiu ca asta nu va deranjeaza deloc; in fond cine-s eu sa ajung la inaltimea dumneavoastra ”telectuala”?). Nu gasesc ca are rost sa comentez toate afirmatiile facute in text. Va spun doar ca dezamagirea vine de la faptul ca va straduiti sa argumentati, teoretizand un fenomen ale carui efecte sunt vizibile in realitatea degradarii societatii in lume. Mai pe scurt, refuzati sa priviti dincolo de varful nasului. Fiindca asta e trendul. Acuzati medevalismul gandirii unora, refuzand sa vedeti ”marxismul” cu care se incearca impunerea ca normalitate a anormalitatii (caci, da, ne nastem urmare a unei normalitati, nu urmare mutatiilor de gen). Repet ceea ce am spus mereu: ingaduinta fata de preferintele unora e una de apreciat și normala; a ingadui insa ca aceste preferinte sa devina norma impusa, asta e cu totul altceva. Acuzatiile de ipocrizie cred ca ar trebui indreptate spre cei care acuza oamenii conservatori de medievalism, primitivism, habotnicie in conditiile in care frecventeaza biserica la nunti, botezuri, sarbatori fiindca ”da bine” la public, uitand ca Biblia este cel mai bun argument impotriva absurditatii pe care a ajuns sa o traiasca societatea! Cum scriam… n-are rost sa intru in prea multe comentarii pe marginea unui articol in care se exhiba argumente cam la fel cu exhibitionismul ”pride parade”. Bine scria Tennessee: ”Singurul lucru mai rau decat un mincinos este mincinosul care este si ipocrit”

   --7 voturi
   +1
   -1
   • Doar o singură observație, fiindcă din nou suntem în situația cucuvelei care îi spune vrabiei: ai capul cam mare.
    În marxismul real homosexualitatea era pedepsită cu închisoare. Emanciparea LGBT a început în SUA acum cincizeci de ani – cam pe când Ceaușescu clădea cultul familiei conducătoare heterosexuale sacre – și nu are nicio legătură cu marxismul.
    Asta, ca să parafrazez citatul din Tennessee care de fapt e Williams, un homosexual celebru de altfel. Printre mulți alții și mai celebrii…Citatul împrumutat se referă tocmai și la ipocrizia celor care nu acceptă existența homosexualității ca ceva normal….(Trebuia să găsiți un altul dacă tot ați apelat la clasici. Există printre ei și mulți hetero)

    +4 voturi
    +1
    -1
    • Greierele lui Pinocchio

     Mai multe observatii… Tocmai de aceea acum avem de-a face cu neomarxism – metode marxiste adaptate intentiilor actuale (hai, ca stiti foarte bine, nu e cazul sa argumentati atat de slabut!). Da, emanciparea LGBT a inceput cu multi ani in urma, dar emanciparea nu e totuna cu agresivitatea cu care vrea sa devina norma! Faptul ca am ales acel citat din Tennessee… Williams (mulțumesc, n-a știut ca acesta e numele complet 🙂 ) a fost intentionat, doar ca eu l-am folosit ca sa subliniez o ipocrizie la care nu s-a referit autorul, enuntul fiind absolut valabil la ceea ce voiam sa transmit. Banuiesc ca stiati, o afirmatie poate fi folosita contextual indiferent de intentia initiala (apropo, daca doriti, va pot oferi si eu o lista cu homosexuali celebri, masoni celebri si… ipocriti celebri. In final am sa va spun ca cea mai mare ipocrizie legata de acest subiect al educatiei sexuale in scoli (lucru pe care nu il neg, dar pe care l-as vedea potrivit predat nu de exhibitionisti, cum se intampla deja in foarte multe locuri din lume – si aici se vede intentia agresiva!), o necesitate motivata de statistici referitoare la sarcini și avorturi la varste precoce este faptul ca toata lumea stie ca principalele cauze sunt abandonul scolar, situatia sociala precara a familiei și nicidecum lipsa educatiei sexuale de la varste fragede! Sa vad guvernele ca promoveaza intai masuri care sa impiedice abandonul scolar, care sa intareasca familia si abia apoi sa faca educatie sexuala! Bine scria cineva mai sus: intai educatie si abia apoi educatie sexuala! Vedeti ipocrizia! Uitati-va la partea buna a politicii maghiare vizavi de familie si educatie sexuala (in fond, sunteti si ungur!). Ma rog, am intrat in discutie desi sunt convins ca orice argumente ar aduce cineva, tot n-ati ceda nici macar un milimetru. Atentie, consecventa nu e intotdeauna o calitate! (you know what i mean!).

     --10 voturi
     +1
     -1
     • De ce, tie ti se pare ca cedezi vreodata? Greierele lui Pinochhio este de fapt un surogat dus la paroxism iar furnica lui La Fontaine ii da peste nas elegant, cam asa cum face Enola cu tine, te pune la pamint cum a facut omonima la Hiroshima si Nagasaki. Dar aceea se numea Gay, ceva ce mintea ta de homofob te baga in inhibitie de protectie. In substanta, in ciuda pseudonimului de biciuitor al constiintelor esti un frustrat mozolitor de moaste. P.S. Educat vorbind, domnul profesor vorbeste limba maghiara (as vrea sa o pot vorbi si eu) iar etnia cu care se identifica este ceva personal la care tu nu ai acces. Dinsul nu este ceea ce spui tu ca este, dinsul este ceea ce simte si ceea ce parcursul vietii i-a daruit. Noi sintem persoane, nu identitati lipite de catre analfabeti. Definitiile tale sterile le poti lasa in formol.

      +13 voturi
      +1
      -1
      • Greierele lui Pinocchio

       Multumesc pentru etichetari; trebuie sa recunosc ca ele sunt o dovada de netagaduit a unei culturi pe care (n-o) invidiez. Nu stiu de unde ai dedus ca as fi homofob (de vreme ce sunt doar impotriva exagerarilor din ”domeniu”, si nicidecum impotriva celor cu alta orientare. Apropo, am doi buni prieteni, de foarte multi ani, care sunt gay, si n-avem probleme!). Iar cu pupatul de moaste, chiar ai dat-o rau de tot in bara. Dar rau de tot 🙂
       Altceva nu mai am de comentat la comentariul tau, caci el demonstreaza cu prisosinta lipsa capacitatii de discernere prin graba absolut stupida de a pune imediat etichete de genul ”pupator de moaste”, ”medieval”, ”primitiv”. La asemenea tip de raspuns ca al tau nivelul maxim de replica meritat e… ”cine zice, ala e”… 🙂

       --6 voturi
       +1
       -1
  7. Acești susținători LGBTQ…. infierează cu maximă intoleranță intoleranța majorității.
   Mai mult de atât acești neo tratează cu maximă intoleranță și pe aceia care sunt toleranți pentru simplul motiv că nu se înhamă la intoleranța lor.
   … intoleranță care se vede cu ochiul liber doar prin simpla lecturare a comentariilor. Referiri la inteligența, cultură, modernismul de o manieră injurioasă precum și invocarea unor norme moderne și a unor valori normate de niște indivizi fără valori nu vor reuși să mute jocul în rațional ci vor alimenta doar ura, frica și dezbinarea.
   Nimeni nu are de câștigat nimic decât poate niște orgolii hipersensibile și supradimensionate.

   --1 voturi
   +1
   -1
   • @ Revelo
    . Într-un fel de logică a ceea ce nu are logică, ci este statistică rece a realității, … Fără dialog nu există soluții la conflicte. Temporar conflictele se pot amâna, mimând tăcerea și introducând forțat alte subiecte în prim plan. Dar astfel conflictul râmăne latent și mocnește, iar oamenii cad între scaune. Suferință și iar suferință, când de fapt nu ar trebui să fie așa, deoarece Constituția ce le dă dreptul la credință unora, le asigură dreptul la identitate și exprimare celorlalți.
    .
    Că nu sunt plin de speranță pentru cei ce își ascund adevărata identitate ( și sincer îi compătimesc pentru asta și pe această cale le cer scuze tuturor, ca cetățean, fiindcă consider că nu fac suficient să apăr dreptul lor constituțional la a fi diferiți), în România 2021 (nu 1400-1500) este evident în comentariile mele. Ce este iritant și aproape imposibil de trecut cu vederea, este modul în care se argumentează de cei ce se simt amenințați de felul în care o comunitate de oameni diferiți, obligați să fie invizibili în viața de zi cu zi, își sărbătoresc entuziast posibilitatea de a atrage atenția întregii comunități, că ei EXISTĂ și au dretul de a fi luați în seamă și RESPECTAȚI. Nu trebuie să-i iubești. Nu te obligă nimeni la așa ceva. Dar trebuie fără echivoc să-i RESPECȚI și să îi ACCEPȚI ca parte a NORMALITĂȚII, fiindcă și ei sunt oameni în primul rând, având EXACT ACELEAȘI DREPTURI CU RESTUL CETĂȚENILOR.
    .
    În România lui 2021, avem o lipsă de TOLERANȚĂ în rândul unei considerabile majorități, față de o realitate ce ajunge să-i bântuie … Woauuuuuuu vine BAUBAU și ne papă. Și ce este mai absurd, ajung să-și manifeste frustrările izvorâte din frică și intoleranță, tocmai din lipsa de educație, atunci când oficial subiectul este lansat în fața opiniei publice și se cere EDUCAREA noilor generații, pentru a înțelege și a fi TOLERANȚI. Și tot ei TALIBANII ne etichetează pe noi ce salutăm NORMALIZAREA, ca fiind Intoleranți. Intoleranți cu ce??? Că ei își trag esența „înțelepciunii” din crezul lor? Nu au decât, dar MARȘ la naiba, atunci când vi să-mi impui cu forța și mie această ideologie de viață. Te respect atunci când îți vezi de treaba ta și nu vi să mă freci la piciorul de lemn, cu ce este bine și ce nu conform ideologiei tale de viață. Dar TALIBANULE!!! … NU SUNT DE ACORD ca tu să-mi impui mie ce crezi tu, într-o țară în care CONSTITUȚIA ne ne GARANTEAZĂ dreptul la a fi DIFERIȚI. Ori eu nu le cer decât să respecte cu aceeași EVLAVIE, CONSTITUȚIA TĂRII ÎN CARE TRĂIESC!!!

    +1 voturi
    +1
    -1
  8. Vezi ce-nseamnă să le dai nas pârțarilor și degetoaicelor? Acum cred că ei sunt normali și ceilalți devianți. De parcă natura (adică normalul) lucrează prin homo. Nu, anormalilor, natura lucrează DOAR prin hetero, iar devianța voastră este o anormalitate. Cu rare excepții în lumea vegetală (cauzate de izolare sau condiții la limită), orice specie vie – plantă sau animal – prezintă organe sexuale hetero și evoluția vieții pe Pământ este o lungă înșiruire de împerecheri mascul-femelă. Oricâte argumente de tipul „drepturile omului”, „toleranță”, „opțiuni personale”, șamd, veți invoca, nimic nu poate justifica biologic sau social-istoric anomalia voastră. Aveți dreptul să trăiți, dar purtați un stigmat degradant.

   --4 voturi
   +1
   -1
   • Mai aprofundați.
    Genul gramatical și noțiunea de gen folosită în psihologie, sociologie, antropologie nu se suprapun. Astfel, dincolo de lingvistică, în aceste domenii ale științelor sociale se identifică, la modul cel mai simplu, trei situații de gen care indică raportul individului cu sexul său biologic: cisgen, transgen și non-binar.
    Doar un pic de studiu înainte să vă exteriorizați. Nu strică…

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.