Enola Day: De ce nu candidăm la Capitala Europeană a Imposturii? Am avea ceva șanse…

  de E. Nola | 11 mai 2017, 10:15 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  6

  Ne-a venit în minte această, recunoaștem, oribilă întrebare pescuind întâmplător din presa locală o știre strecurată pe ușa din dos a vieții noastre publice care, de altfel, arată exact ca și orașul.

  Stă să se dărâme!

  Aflăm așadar că Domnul Andrei Ando va reprezenta Adunarea Regiunilor Europene într-un grup de lucru (ei spun WG!) al unui organism al UE condus de Romano Prodi.

  Țin să vă atrag atenția ca această formulare este a mea și m-am documentat ore în șir ca să ajung la ea, informația despre înălțarea la UE a Domnului Ando fiind mult mai încâlcită, dovedind de fapt că nici cei implicati, inclusiv cel vizat, adică Andrei Ando, nu înteleg exact ce se întâmplă.

  Concret, știrea a apărut acum câteva zile pe Vestic, portalul personal al lui Ando – chiar e și asta o întrebare: cum de a păstrat numele portalului, construit din vremea când era încă șef la West TV și dispunea de finantele Domnului Blidar? – cu titlul: Un arădean reprezintă Adunarea Regiunilor Europei în grupul de lucru de la Bruxelles pentru proiectul administrativ al Europei de mâine.

  Ce să zici, frumos și ar fi și mai frumos dacă ar spune ceva și acel ceva ar fi de înțeles..

  Ca să vă dati seama de manipulare, de manifestarea șopârlească a imposturii, e necesar să intrăm în căteva amănunte tehnice plictisitoare.

  Adunarea Regiunilor Europene este un organism al UE care promovează regionalismul și în care sunt membrii toate statele UE, nemaivorbind de altele care tind spre integrare.

  Grupul prezidat de fostul premier italian s-a constituit de câteva luni, este de fapt un grup care are ca sarcină să pregătească un raport-recomandare pentru îmbunătățirea infrastructurii sociale a țărilor UE. Este vorba înainte de toate de învațământ, sănătate și cămine (case) sociale pentru cei nevoiași.

  Cu alte cuvinte, țările trimit în acest grup, numit High Level Task Force on Social Infrastructure, specialiști, oameni cu experiență și calificați în domeniul social și al investițiilor în politici publice.

  Consiliul Județean Arad, prin Domnul Iustin Cionca, doctor și Dumnealui precum Andrei Ando în te miri ce, a găsit de cuviință să-l trimită pe acesta, având în vedere calificarea și experiența sa nemaipomenită și fără pereche în domeniu.

  Nu e cazul să detaliem, menționăm totuși că este vorba de omul care a dus la faliment mai multe ziare, inclusiv un post TV, a capotat lamentabil ca lider al proiectului de candidatură arădeană pentru Capitala Culturală Europeană, este un cumulator exemplar de funcții de operetă în care nu face nimic calificat, fiind însă foarte dulce la limbă atunci când vine vorba de cei de care depinde avansarea sa spre cele mai înalte culmi și foarte aspru atunci când se referă la cei care îi contestă măreția.

  De altfel, din declarațiile lor, atât ale lui Cionca cât și ale celui vizat, reiese că nici unul nu are habar despre ce este vorba, președintele CJ, într-o postare pe Facebook afirmănd că directorul său va fi reprezentantul AER într-un organism constituit la nivelul UE pentru elaborarea de politici publice în domenii strategice. Un bla-bla de toată frumusețea din care arădeanul obișnuit nu va întelege o boabă, așa cum nu înțelege nici Domnul Cionca despre ce vorbește.

  Domnul Ando e mai informat.

  arad-2021

  În fond a participat la o selecție, a fost la un interviu – nu ne spune unde și cum – și a aflat că va face parte din WG1 al acestui High Level Task Force on Social Infrastructure, grup care, și de aici cităm din textul scris de Ando; „vizează infrastructura socială, dezvoltarea regională și sănătatea publică.”

  În comparație, iată cum formulează obiectivele grupului – WG înseamnă grup de lucru (work group sau task force bate tot pe acolo), nu era mare lucru dacă se spunea pe româneste, în fond și româna este limbă oficială în UE – grupul în sine la seminarul lor din februarie anul curent: Grupul de Lucru de Înalt Nivel pentru Infrastructuri Sociale va elabora până la sfârșitul anului curent un raport cu privire la nevoile sociale acute și modalitațile de finanțare a infrastructurilor sociale la nivel de sănătate, inclusiv asistență socială pentru cei în vărstă, de școlarizare, creșe și grădinițe pentru integrarea mai bună a femeilor în sfera ocupatională, și elaborarea unor strategii de asigurare de locuințe ieftine pentru tineri și cetățeni venind din afara Uniunii (imigranti, adică).

  SS from 2017-05-11 01-24-18

  Simplu și clar: Domnul Ando începe un nou traseu în cariera sa clădită pe impostură nudă – nu uitați șuhaida, simbolul Aradului! – realizând un nou tur de forță: ne va reprezenta orașul într-un grup de lucru care se va ocupa cu teme pentru care n-are nici cea mai măruntă calificare, Domnia Sa fiind înainte de toate un jurnalist ratat care și-a făcut studiile pe linie de partid și grupuri de influență, expertiza sa în politici sociale, sănătate, educație fiind egală cu zero.

  Și pentru a preveni interpretări tendentioase, care vor veni oricum: nu avem nicio treabă cu Domnul Ando personal, nu suntem invidioși pe cariera sa clădită din spumă de săpun și baloane colorate, grija noastră este renumele orașului în care trăim, pericolul ca Aradul, datorită activităților penibile ale unor asemenea reprezentanți, să ajungă să fie pomenit ca un oraș mic și prăfos, uitat între Oradea, Timișoara și vama Nădlac, în care impostura a omorât decența, profesionalismul și responsabilitatea în toate domeniile.

  PS. Ei, da, cheltuielile Domnului Ando – călătorii, cazare, masă, că de documentare, cum am văzut mai sus, nu se pune problema – vor fi asigurate din fondurile UE. 
  Ne-am liniștit, chiar dacă în acele fonduri mai sunt și niste sumițe cu care a contribuit fiecare cetățean român care mai produce câte ceva și nu doar vorbe și fumuri.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aoleu câte ar mai fi de spus… Încă mi-e atât de scârbă să scriu despre subiectul de mai sus (ca personaj) că încă nu mi-a trecut nici acum după câțiva ani buni. Dar vine și vremea aia. Vorba d-tale, maestre – n-avem nimic cu personajul dar există acest pericol real ca omul ăsta veșnic neliniștit într-ale presei scrise/vorbite să-ți reprezinte orașul. Nu știu cum naiba se plimbă ăștia, cu ce obraz prin frumosul, istoricul și mult prea răbdătorul Arad?! Flituiți domle Aradul cu ceva Frontline dur – doar se duc dracului căpușele astea de care nu mai scăpăm decât la eternitatea, pomenirea sau poate la spații de veci private – pt ”personalități”(cum e bellu, de ex.). Veșnicul urcuș de care suferă personajul (indiferent domeniul) e semn cronic de boală. Vizual – seamănă cu o molie închisă în borcan. Se zbate îngrozitor, ajunge la buza borcanului dar nu poate zbura din cauza capacului. Mai scuturi borcanul, mai cade molia și iar o ia de la început. După ani – vine unul și zice: deschideți borcanul și aruncați insecta. Dând de aer, însfârșit, molia sfârșită și scofâlcită de atâta zbatere, prinde un pic de viață și bâzâie jalnic, vroind să urce. Mâna care a deschis borcanul – îl scutură. Insecta se trezește brusc în aer, mai încearcă un viraj de-ăla de pe vremuri dar dă numai de pereți prin preajmă. Dă cu capul de unul dintre pereți și cade cu zgomot pe podea. Trece unul și calcă indiferent insecta. Morala sau una dintre morale: cât mai e până atunci?! Alta ar fi să rămână în sera borcanului, mostră de cum NU se face carieră când niciodată n-ai să fii fluture – MOLIE!

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. E-Nola, te simți cumva atins de noul articol “genial” al lu’ Ando de pe vestic.ro? Da, da, ăla cu bătrânii paraziți care în tinerețe și-au băut mințile, și-au părăsit familiile, etc. (poate că au participat și la orgii sexuale sau au au comis atrocități în Coreea și Vietnam).

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.