marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enola Day – Căldură mare, monșer, dar avem în oraș puncte de combatere a prostiei!

  de Lajos Notaros | 24 iunie 2021, 7:29 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  3

  De fapt, a caniculei, după cum ne spune Bibi!
  Dar, să vedeți, că așa e la noi, sunt puncte multivalente, te oprești un pic, te dai cu un burete cu apă rece pe față și te și luminezi de-ndată. Mai bei un suc rece, lingi o înghețată la tufiș și începi să le înțelegi pe toate. Nu-ți mai bați capul unde nu-ți fierbe oala, nu te mai preocupă nici împrumutul care trebuie contractat pentru deservirea noului pod de pe Mureș – da, ăla care se duce din Pârneava în Aradul Nou – nici PUZ-ul de la Subcetate sau Aradul Nou, fără să mai vorbim de fostele Sere. Nici trotinetele nu te-ar mai deranja, mai ales acum când cu căldura asta nici ele nu mai sunt atât de agile și fără rost pe trotuare, poate te-ai duce pe mal după ce te-ai răcorit, să mai admiri realizările administrației de când îi lumea.
  Ți-ar trece și oftica pe cunoscuții tăi care s-au refugiat la Bătania, Mako sau Gyula, la băile termale unde nici naiba nu-ți mai cere adeverința de vaccin sau dacă ți-o cere, i-o arăți, că a avut grijă administrația și de asta.

  1 3
  Ce să mai zicem de Teatrul Vechi care se huluie sau de cinematograful Urania, pardon Studio, care se topește încet în molozurile care îl înconjoară. Te-ai bucura ca prostu, adică ca deșteptu de fapt, că iacă fosta Dacia a fost preluată de primărie, iar primăria – se vede și prin amenajarea acestor locuri de combatere a caniculei și a prostiei – știe ce face. Sau chiar dacă nu știe pe moment, se interesează și trece la treabă. Discută cu cine trebe, oameni deștepți de prin firmele și bisericile cunoscute și iaca, soluția se ivește din nimic, exact ca la facerea lumii.
  Dacă atunci s-a reușit și la nivel cosmic, de ce nu s-ar reuși acum la un nivel mult mai mic, de fapt mic de tot, infim, așa cum e Aradul?
  În fond lucrurile merg bine, căldura care a venit și a luat oarecum locul pandemiei toropește voința celor care nu sunt mulțumiți cu ce se întâmplă în jurul lor, în timp ce aplaudacii – cei care se îmbulzesc cu inimioare pe postările liderilor în frunte cu Ghiță Falcă – nu se lasă defel cotropiți de caniculă, adăpându-se la punctele de luptă împotriva căldurii și a prostiei de a nu te gudura pe lângă cei care au polonicul în mână.

  2 1

  Chiar dacă nu se știe cine cu cine ține în lupta care de fapt vizează înlăturarea lui Ludovic Orban din fruntea PNL, nici aici nu e grav. La noi treaba este clară, uite, Iustin Cionca deja se mobilizează așa cum doar el știe. El pare a fi soluția, îți dai seama de asta imediat după ce ai trecut pe la un post dintr-ăsta de combatere a căldurii și a prostiei, cu el la timona partidului nu se schimbă nimica, iar dacă se schimbă măcar nu se observă. În rest, Dumnezeu cu mila, cine e de vină că arădenii votează cu piciorul, plecând spre băile din Ungaria, de parcă noi nu am avea aici, Bidi, balta de la Ghioroc sau chiar ștrandul, la o adică.
  Ș-apoi pe căldura asta nu ai ce face. Poți să uiți de Filarmonică și Teatru, de bibliotecă Doamne ferește, că mori acolo de căldură cu revista Arici Pogonici în brațe, nu ai nevoie de nimic dintr-astea dacă ai un telefon mobil performant, cu tot ce-ți trebe, poți afla noutățile stând pe burtă la Mako, pardon Bidi sau mă rog, la o adică te poți duce și un pic mai departe că nimeni nu se sesizează la plus 40 la umbră, prețurile excursiilor au scăzut drastic cu pandemia asta, nici măcar nu ți se poate reproșa că ai cheltui prea mult din sudoarea poporului.
  Fără să mai vorbim că te poți duce până și la Budapesta, la un meci din campionatul european, ungurii sunt chiar faini, n-au treabă cu virusul, mai mult cu ăștia care se îmbracă precum papagalii în curcubeu. E mai ușor până la Budapesta, că la București mergi o zi întreagă și nici nu ai meciuri cu Germania, Franța și Portugalia. Fără să mai vorbim că e capitala europeană cu cele mai multe băi publice, deci nici căldura nu este acolo o problemă.

  3 3
  În sfârșit, se cam termină acum toate, avem două-trei luni de relaxare, mai vedem noi atunci, important este să nu îi luăm în serios pe ăștia care tot timpul au ceva de comentat, orice faci, ei vin cu strâmba, nimic nu le convine. De fapt, sunt invidioși, asta este, nu se mulțumesc cu ce și cât au și fiindcă nu sunt ei la ciolan, fac pe principialii și critică tot ce mișcă.
  Nu chiar tot, că sunt destule care nu se mișcă defel, că de aia nu prea ai ce face pe aici pe timp de vară. Mă rog, ar fi bine acum cel de al doilea viceprimar, că ar putea sta pe aici la o adică, să se vadă că nu plecăm cu toții, dar asta este, nu poți cu forța, dacă ei nu vor cum vrem noi, să nu se plângă ca proștii.
  Iar dacă continuă cu plângoceala să facă bine și să se uite la clipul de la final cu atenție. E o melodie veche de vară, frumoasă și care te duce și cu gândul la vinurile ușoare și bine răcorite, așa să ai o înghițitură reconfortantă după ce ieși din bazin și să mai și observi că Nancy, fiica lui Sinatra și Lee ăsta care, cică, a compus melodia asta faină, ar putea fi filmați acum și în parcul de pe malul Mureșului.
  Și ce dacă filmarea originală e din 1966?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mulțumesc. Faine comentarii, scurte dar edificatoare. Păcat că cetățenii nu au dreptul de a alege decât dintre jegurile propuse de partide, de fapt de șmecherii care țin partidele captive intereselor lor de rahat. Democrația mimată. Direcție spre dezastru este astfel asigurată.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.