luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Rusia a avariat serios sistemul energetic ucrainean în urma unor atacuri

  de - | 25 martie 2024, 11:28 AM | Internaţional

  0

  Cea mai mare companie privată de energie din Ucraina, DTEK, a pierdut 50% din capacitatea sa de generare din cauza atacului în masă al Rusiei din 22 martie asupra sistemului energetic al țării, a declarat CEO-ul uneia dintre filialele sale pe 24 martie, notează Kyiv Independent.

  Vorbind la televiziunea națională, Serhii Kovalenko de la Yasno a spus că va dura „luni” pentru ca rețeaua să se recupereze, iar amploarea completă a daunelor și ceea ce va fi necesar pentru a le remedia este încă în curs de evaluare.

  „DTEK Group a pierdut 50% din capacitatea sa de generare. Putem spune oficial aceste informații”, a spus el.

  Hidrocentrala Dnipro, cea mai mare centrală hidroelectrică din Ucraina, a fost lovită de opt rachete rusești pe 22 martie în timpul celui mai mare atac asupra infrastructurii energetice a țării de la începutul invaziei la scară largă.

  Centrala Hidroelectrică-2 (HPS-2), una dintre cele două stații ale Centralei Hidroelectrice Dnipro din Zaporizhzhia, a fost în stare critică în urma atacului.

  Barajul în sine a suferit, de asemenea, daune, dar oficialii au declarat deja pe 22 martie că nu există riscul unei încălcări.

  Kovalenko a spus că atacul rusesc a fost deosebit de dăunător, deoarece a vizat atât părțile de generare, cât și de distribuție ale sistemului energetic ucrainean.

  „Au fost afectate mai multe tipuri de capacități de generare, au fost lovite un număr mare de centrale termice și a fost lovită o instalație de generare a hidrogenului”, a spus el.

  sursa: Știri pe surse

  citește și: Cel puțin 22 de milioane de voturi ale lui Putin au fost falsificate, potrivit Novaya Gazeta

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.