marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Enel, în centrul unei investigații. Compania ar fi abuzat de poziția sa dominantă pe o piață în plină expansiune

  de - | 15 aprilie 2023, 6:46 PM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Autoritatea de Reglementare Antitrust din Italia a anunţat vineri că a demarat o investigaţie privind posibilul abuz de poziţie dominantă pe segmentul punctelor de încărcare pentru vehicule electrice al Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi a ţării, transmite Agerpres, citând Reuters.

  În investigaţie sunt implicate subsidiarele Enel X Way şi Enel X Way Italia ale Enel, precum şi Ewiva, care face parte dintr-o societate mixtă deţinută de Enel şi grupul german Volkswagen AG.

  Enel precizează că subsidiarele sale au acţionat întotdeauna conform reglementărilor şi ele „vor putea demonstra deplina legalitate şi corectitudine a acţiunilor lor” în faţa autorităţilor antitrust.

  Joi, Enel a anunţat că intenţionează să adauge peste 10.000 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice în SUA şi în total peste două milioane în America de Nord până în 2030.

  Sursa: Agerpres.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.