marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Violențe în Franța. Transportul public a fost suspendat, adunările publice au fost interzise și pe străzi au apărut blindatele

  de Special Arad | 30 iunie 2023, 9:45 PM | Internaţional

  0

  (foto: Europa FM)

  Noi incidente violente au fost semnalate vineri în mai multe orașe din Franța, la numai câteva ore după ce președintele Macron a convocat o ședință de urgență cu cabinetul său, din cauza revoltelor de stradă pornite după împușcarea mortală a unui adolescent de către poliție.

  Printre măsurile adoptate în această ședință se numără suspendarea temporară a transportului public, interzicerea adunărilor publice și desfășurarea de vehicule blindate pe străzi.
  Olivier Klein, ministrul delegat pentru orașe și locuințe, a făcut un nou apel la responsabilitate din partea părinților și le-a cerut să nu-i mai lase pe tineri pe străzi, reiterând astfel mesajul anterior al președintelui Macron, relatează The Guardian și Le Figaro.
  „Părinți, în această seară și până la revenirea la calm: țineți-vă copiii și adolescenții acasă”, a scris Klein, într-o postare pe Twitter. „Calmarea cartierelor noastre și protejarea minorilor este responsabilitatea noastră a tuturor”, a adăugat ministrul.
  18 persoane au fost arestate la Marsilia în legătură cu incidentele din centrul orașului, relatează BFMTV citând prefectura din Bouches-du-Rhône. Grupuri mici de persoane au atacat poliția în centrul orașului, aruncând pietre în direcția ofițerilor.
  Prefecții din mai multe orașe mari ale Franței, precum Marsilia, Lyon și Bordeaux, au interzis vineri toate manifestațiile în centrul orașelor, după trei nopți marcate de incidente și violențe în urma morții tânărului Nahel, ucis de un polițist la Nanterre, informează Le Monde.
  Interdicțiile, care se aplică și la Strasbourg, Montpellier, Toulouse, Grenoble și Annecy, survin în contextul în care apelurile la organizarea de mitinguri vineri, la ora 20.00, în optsprezece mari orașe „împotriva rasismului, a crimelor și a violenței poliției”, au fost larg redistribuite pe rețelele de socializare în ultimele două zile.


  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.