Elevii vor susține în martie simularea pentru Evaluarea Naţională și cea pentru Bacalaureat

  de Special Arad | 13 februarie 2019, 12:22 PM | Educaţie

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, dar şi elevii de liceu, din clasele a XI-a şi a XII-a se pot pregăti pentru simularea pentru Evaluare Naţională, respectiv simularea pentru Bacalaureat. Cele două simulări vor avea loc în luna martie 2019. Joi va fi discutată propunerea de Ordin de Ministru.

  Astfel, dacă propunerea va fi aprobată în comisia de joi elevii claselor a VII-a şi a VIII-a vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională între 11 şi 13 martie 2019.

  Pe 11 martie va avea loc proba la Limba şi Literatura Română, pe 12 martie, proba la Matematică şi pe 13 martie, proba la Limba Maternă, urmând ca pe 22 martie să se afişeze rezultatele, arată Adrian Bărbulescu, director Direcţia pentru învăţământ liceal şi profesional.

  În ceea ce îi priveşte pe elevii claselor a XI-a şi a XII-a, aceştia vor susţine simularea naţională la Bacalaureat 2019 în perioada 18 – 21 martie.

  Mai exact, liceeni ar urma să susţină pe 18 martie proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 19 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 20 martie proba obligatorie a profilului şi pe 21 martie proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 29 martie se vor afişa rezultatele.

  Proiectul de ordin al Ministerului Educaţiei urmează să fie discutat joi, în Comisia de Dialog social, aşadar datele simulărilor pentru Evaluare Naţională şi Bacalureat pot suferi modificări.

  sursa: adevarul.r0

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.