joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Elevii se vor putea întoarce la școală a doua zi după scăderea ratei de infectare sub 1 la mie

  de Andreea Daniela B. | 17 mai 2021, 8:24 AM | Educaţie

  0

  În mod normal, elevii și profesorii aflau în fiecare zi de luni a săptămânii dacă vor merge sau nu la școală începând cu ziua de luni. Acest lucru le oferea posibilitatea să să pregătească, să nu fie luați prin surprindere. Cu toate acestea, se pare că ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, nu mai este de acord cu această metodă, iar lucrurile s-ar putea schimba chiar începând de azi. Concret, dacă rata de infectare scade într-o localitate sub 1 la mie, elevii vor merge la școală începând cu următoarea zi, iar în cazul în care aceasta depășește pragul de 1 la mie, elevii vor trece înapoi la școala online.

  Conform ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3). Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU.
  Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școala.
  Insistăm în continuare pe respectarea riguroasa a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, pe pagina sa de Facebook.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.