joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, în vizită la „Muzeul Bibliei”

  de Special Arad | 29 februarie 2020, 8:51 AM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Elevii clasei a V-a B de la  Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad au avut ocazia, vineri, de a participa la o oră „specială” de religie, într-un cadru cu totul special.

  Astfel, elevii au admirat, în exclusivitate, expoziția „Muzeul Bibliei”, care este deschisă la Biblioteca Județeană A.D. Xenopol din Arad. În cadrul acestei expoziții, elevii au putut vedea peste 900 de biblii și texte religioase, unele vechi de sute de ani, iar altele unice în lume.

  Printre exponate se află biblii ilustrate, o biblie pe microfilm care a ajuns pe Lună, cea mai mică biblie din lume, care poate fi citită doar la microscop, un sul al Cărții Estera de 6,5 metri, o biblie-breloc ce a aparținut lui Billy Graham, o Biblie în latină din anul 1700, dar și alte exponate prețioase.

  Elevii au avut posibilitatea de a admira sau chiar de a ține în mână biblii vechi de sute de ani, scrise în diferite limbi, au adresat întrebări domnilor coordonatori, urmând ca mai apoi să urmărească un scurt material video legat de vechimea și istoria Bibliei.

  Mai mult, micuții au avut norocul ca exponatele să le fie prezentate de către Gabriel Vladu, care nu este doar angajatul bibliotecii județene, ci și preot, astfel că cei mici nu puteau nimeri un moment mai bun pentru a vizita colecția.

  Toate exponatele, extrem de valoroase, atât ca importanță istorică, dar și prin faptul că sunt unicate în lume, fac parte din cea mai mare colecție privată de biblii din România deținută de către domnul Ionel Tuțac,  președintele Asociației „Renașterea Familiei” din Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.