vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Elevii nu vor mai fi amestecați cu cei din alte clase în timpul simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

    de Special Arad | 19 martie 2021, 9:22 AM | Educaţie

    0

    Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, neamestecați cu cei din alte clase, la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, potrivit unei adrese trimise de Ministerul Educației către școli, obținută de Edupedu.ro.

    Instituția revine cu precizări la o săptămână după ce a emis procedura pe care unitățile de învățământ trebuie să o aplice în cazul simulărilor, dar în care nu era precizată exact această situație care ține de normele de protecție a sănătății și de distanțarea elevilor. Este vorba despre faptul că elevii din clase diferite de a VIII-a și a XII-a nu pot fi în aceeași clasă la simulare.

    Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”.

    Tot prin această procedură sunt transmise și câteva reguli birocratice, unde și cum să fie capsate foile, cum să se pună ștampila pe foi.

    Probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

    Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Pentru bacalaureat probele de la simulare durează 3 ore.

    Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

    Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la inspectoratul școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ/municipiu și îl trimite mai departe la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere acolo unde se impune.

    Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)
    29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
    30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
    31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
    16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

    Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)
    22 martie 2021 Limba și literatura română
    23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
    24 martie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării
    25 martie 2021 Limba și literatura maternă
    31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.