Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” la expoziţia ,,Eu aleg România – 100 de momente esenţiale din istoria românilor”

  de Special Arad | 31 octombrie 2018, 8:29 AM | Educaţie

  0

  La 1 decembrie 2018 se împlinesc 100 de ani de la făurirea României Mari. Pentru a evidenţia momentul Radio România Arad FM a deschis expoziţia ,,Eu aleg România – 100 de momente esenţiale din istoria românilor” la Arad pe platoul din faţa Primăriei municipiului. Expoziţia prezintă vizitatorilor 10 panouri ilustrate cu 100 de momente istorice ale poporului român, prin fotografii, texte, dar şi un QR Code cu trimitere către aplicaţia online a proiectului www.eualegromania.ro.

  La activitatea educativă extraşcolară de astăzi au participat elevi din clasele a IX-a A, a IX-a C şi a X-a A. Aceştia au fost coordonaţi de prof. Oana Olariu şi prof. Cosmin Julan. Elevii au aflat informaţii pe care nu le găsesc în manualele şcolare, pe care nu le-au cunoscut şi care, le-au stârnit curiozitatea de a afla mai multe despre istoria ţării în care trăiesc şi dorinţa de a povesti şi altor colegi sau familiei ceea ce au descoperit.

  Elevii au observat pe panouri, 100 de momente esenţiale din istoria românilor, precum: ,,Mitul lui Dracula şi semnificaţia lui”, ,,Învăţăturile lui Neagoe Basarab – primul monument al literaturii române”, ,,Bătălia de la Podul Înalt”, ,,Marea victorie obţinută de Ştefan cel Mare contra oastei otomane şi semnificaţia sa europeană” sau ,,Rovine, strălucita victorie antiotomană a lui Mircea cel Bătrân” sunt câteva dintre imaginile surprinse de campania ,,Eu aleg România”.

  Considerăm că această expoziţie în aer liber este un bun prilej pentru elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad de a cunoaşte şi în alt mod, istoria României, de a le stârni interesul şi de a conştientiza, în an Centenar, rolul deosebit pe care Aradul – capitala politică a Marii Uniri, l-a avut în anul 1918.

   

  Prof. Cosmin Julan

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.