duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Elevii Liceului Sportiv din Arad, la discuții cu un campion de bodybuilding

  de Andrada Bobiș | 10 februarie 2023, 11:07 AM | Educaţie

  0

  Amploarea pe care fenomenul dopajului a luat-o la nivel mondial, prin accesul tot mai facil la substanțe interzise și promovarea acestor substanțe pe rețelele de socializare de către diverși ”fitness influenceri”, ca o modalitate facilă și rapidă de a obține un fizic de invidiat, a fost punctul de pornire în acțiunile de educație pentru sănătate desfășurate prin cabinetele medicale școlare din municipiului Arad.

  La această primă acțiune care a avut loc la Liceul cu Program Sportiv din Arad a participat Francisc Andrasoni. Cu un palmares deosebit în bodybuilding (Campion European 2022, vice European 2021, Campion Balcanic 2021 & 2022, antrenor al lotului național al Federației Române de Culturism și Fitness și experiența ca sportiv și antrenor), Francisc este unul dintre etaloanele acestui sport.

  Acțiunea, la care a participat și doctor Liudmila Stanca, care este medic școlar, s-a desfășurat în prezența elevilor din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul Liceului cu Program Sportiv Arad și s-a axat pe informații de interes general, specifice unităților de învățământ cu un astfel de profil, nu doar culturism, ci privitoare la antrenamente, alimentație sănătoasă, disciplină, recuperare și odihnă, care sunt aspecte esențiale în orice sport.

  Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în anul 2022 aproape 60% dintre români erau supraponderali, deși mișcarea, ca și mod de viață, precum și alimentația sănătoasă sunt permanent promovate pe toate rețelele sociale.

  Prin întâlnirea de astăzi care a avut loc cu elevii Liceului cu Program Sportiv din Arad se dorește a fi prima dintr-o serie de astfel de acțiuni. S-a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța sportului și a unei alimentații sănătoase și echilibrate pentru o viață de succes.

  „Fiind un liceu cu profil vocațional – sportiv unic în județ, ne bucurăm că am putut facilita accesul inivitaților noștri Mocuța Sorin, șef al compartimentului Medicină Școlară din cadrul Direcției de Asistență Socială Arad coorfonat de director Oana Pârvulescu, alături de Francisc Andrasoni, un om deosebit și de mare succes în domeniu și alături de Liudmila Stanca, medic școlar. În cadrul acestei întâlniri, invitații noștri, dar mai ales Andrasoni, au fost provocați de către elevii liceului la o serie de întrebări, acesta din urmă oferind răspunsuri pertinente și sfaturi de un real folos. Să nu uităm că sportul reprezintă vigoarea vitală a umanităţii, spunea George Călinescu”, a precizat pentru Special Arad Moțiu Alina, director al Liceului cu Program Sportiv din Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.