sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Elevii din tabăra de la Moneasa au învățat să nu fie „bullies”

  de Special Arad | 22 septembrie 2021, 5:37 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Campania  de prevenire a victimizării minorilor desfășurată de polițiștii  Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad a fost continuată cu  activități  de informare a elevilor aflați în Tabăra de Agrement și Recreere din localitatea Moneasa.

  În tabăra școlară s-au aflat copii și tineri care practică artele marțiale în cadrul unui club de Karate, precum și părinții lor.

  Polițiștii de prevenire, alături de cei ai Postului de Poliție Moneasa, au desfășurat activități  de informare cu privire la consecințele consumului de alcool, tutun sau substanțe interzise, precum și cu privire la formele de violență (bullying, cyberbullying).

  Precizăm faptul că fenomenul de bullying nu înseamnă doar acte de violență verbală sau fizică,  este un proces care poate fi de durată și poate duce la excluderea  dintr-un grup, dorința de a nu mai frecventa școala, scăderea dorinței de socializare sau, mai grav, poate cauza afecțiuni psihice sau fizice ale victimei bullying-ului.

  De asemenea, au fost propuse soluții la problemele cu care tinerii se confruntă, aceasta fiind una din modalitățile de prevenire a victimizării.

  Activitatea  s-a  bucurat de prezența scriitorului-socilog  Luca Vincenti, care a  promovat  practicarea  de către elevi a activităților sportive și educative,  atât în timpul anului școlar cât și în vacanțele școlare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.