Elevii din mai multe judeţe au primit manuale după şase săptămâni de la începutul anului şcolar. Au avut parte de o mare surpriză

  de Special Arad | 7 octombrie 2014, 9:55 AM | Educaţie

  0

  În unele judeţe elevii de clasa I vor primi manuale vechi, retipărite, la şase săptămâni după începerea anului şcolar. Noile manuale, care trebuiau să fie gata la 15 septembrie, în format print şi digital, nu au mai ajuns la elevi din cauza modului suspicios în care a fost organizată licitaţia.

  Prin ordin al Ministerului Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba are repartizată suma de 8.751 lei pentru achiziţionarea manualelor cu conţinut vechi pentru clasa I. Aceste manuale nu respectă, însă, curriculumul şcolar aplicat din 15 septembrie. La începutul celei de-a patra săptămâni de şcoală, manualele nu au ajuns pe băncile elevilor. Potrivit IŞJ Alba, în această perioadă se semnează contractele cu editurile, iar cel mai probabil în două săptămâni peste 5.400 de manuale vechi, retipărite vor ajunge în şcolile din judeţ, transmite Gândul.info, după informațiile Alba24.

  Scandalul privind manualele a fost generat de lansarea cu întârziere de către Ministerul Educaţiei a licitaţiei pentru manuale şcolare în format nou. Procesul a fost întârziat după ce anumite firme au depus contestaţii. Ca măsură „de avarie”, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a decis să extindă perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I, până la finalizarea licitaţiei privind manualele digitale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.