Elevii de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” Arad se specializează în Germania





Un grup de 22 elevi, din clasele a XI-a A, B, C, de la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” Arad Arad, însoţiţi de 2 profesori, au participat la un stagiu de formare profesională, de 3 săptămâni (23.06.2015 – 13.07.2015), la Centrul de formare profesională ZAW Zentrum fur Aus-und Weiterbildung din Leipzig, Germania.
Primul flux al acestui proiect s-a derulat în perioada februarie-martie 2015, cu 10 elevi din clasa 11F, învățământ profesional, care de asemenea au efectuat un stagiu de pregătire practică la centrul ZAW Leipzig, Germania.
Pe lângă activităţile practice din domeniul Electric desfăşurate la Centrul de formare din Germania, elevii au participat şi la diferite activităţi culturale: vizitarea obiectivelor culturale din oraşele Leipzig, Dresda şi Berlin; vizitarea uzinei BMW din Leipzig şi a unor diverse muzee din oraşele mai sus amintite.
Elevii au beneficiat, în perioada anterioară deplasării, de pregătire lingvistică la limba engleză, de pregătire generală, culturală şi pedagogică.
Elevii au avut şansa să participe şi la 4 sesiuni la atelierul de lucru al companiei Porsche, din cadrul centrului „GaraGe” Leipzig. Sub îndrumarea şi instruirea unui tehnician Porsche, de la fabrica Porsche din Leipzig, elevii participanţi au studiat partea electrică şi electronică a unui automobil Porsche modern.
Doamna director, profesor Căpățînă Smaranda, a efectuat o vizită de monitorizare, pe parcursul căreia a însoţit grupul atât la activităţile practice, cât şi la cele culturale.
Proiectul se derulează conform contractului încheiat între Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” Arad Arad şi Agenţia Naţională de proiecte pentru educaţie, a contractelor încheiate între şcoală şi fiecare participant-beneficiar în parte.
Bugetul alocat acestui proiect depăşeşte valoarea de 156000 Euro. Durata acestui proiect este de 2 ani şcolari, şi anume 2014-2015 şi 2015-2016. Astfel, în acest proiect se vor derula 4 fluxuri, câte 2 pe fiecare an şcolar în parte, cu un număr total de 64 participanţi elevi şi 4 profesori însoţitori. În acest proiect au fost cuprinse toate formele de învăţământ pe care liceul nostru le are în prezent (liceu şi învăţământ profesional).
Scopul acestui proiect este ca elevii participanţi să-şi formeze abilităţi şi competenţe, la standarde europene şi de a se integra cu uşurinţă în companiile multinaţionale, existente în judeţul nostru.
Comentariile portalului
L-ați auzit pe Simi Geo sau pe cineva din staful lui de campanie să protesteze sau sa ia poziție față de închiderea Astra vagoane marfă? Cam atât î (...)
In fine,se gaseste un politruc roman sa adopte,cel putin declarativ,masuri ce guvernul ungar le-a adoptat deja,cu un mediu succes,insa orientate spre o protectie sociala reala (...)
Vreau sa știu dacă sunt angajat