Elevii de la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi din Arad au trăit o frumoasă experiență ERASMUS+ în Spania

  de Andrada Bobiș | 10 February 2023, 4:46 PM | Educaţie

  0

  Un număr de 37 de elevi și 3 profesori de specialitate de la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi din Arad au prezentat colegilor experiența de formare inedită din cadrul proiectului de mobilitate Erasmus+ 2022-1-RO01-KA121-VET-000053649.

  Aceștia au participat în perioada 16-27 ianuarie 2023 la un stagiu de formare profesională în Granada, Spania. Împărțiți în 3 grupe și în funcție de specializare: muzică,arte plastice și arhitectură au lucrat în companii spaniole unde au învățat să pună în practică ceea ce învață la atelierele de specialitate sau la orele de studii muzicale.

  În cadrul acestui stadiu de formare, elevii și-au făcut o idee despre ce înseamnă piața muncii și mai ales despre modul în care educația artistică-vocațională poate deveni o meserie provocatoare iar creativitatea, îndemânarea și capacitatea de a a vedea și de a transmite emoții pot fi transformate în atuuri ale unei cariere nu numai în industriile creative dar și în domeniile mult mai „pragmatice” ale proiectării, design-ului de interior, de produs, a creației vestimentare sau a webdesign-ului.

  Grupa de arhitectură și arte decorative a Colegiului de arte Sabin Drăgoi

  formată din 13 elevi a învățat cum să utilizeze elemente ale programului AUTO-CAD cu arhitectul Ignacio Jesús Polo Castillo.

  Un număr de 13 elevi de la clasele de arte plastice au învățat să realizeze produse decorative textile și vestimentare, cum să croiască și să coase la mașină în cadrul atelierului Ortizgranada, iar 11 elevi de la muzică și teatru și-au perfecționat tehnica interpretativă și virtuozitatea prin descifrarea și ințelegerea creației muzicale spaniole care îmbină pasiunea muzicii flamenco cu elementele de creație clasică sau muzică contemporană.

  Elevii de la muzică au lucrat cu dirijorul Ruben Perz de la Școala de Muzică Vento, Granada, iar în data de 26.01.2023 au susținut un concert final. Pentru elevii participanți a fost o experiența profesională inedită și complexă, fiind un contact direct cu cerințele locului de muncă din domeniul lor de formare,cu atât mai mult cu cât la liceele vocaționale artistice, toată pregătirea de specialitate se desfășoară doar în atelierele/sălile de instrument ale școlii.

  „Elevii noștri s-au adaptat foarte bine și au fost apreciați pentru nivelul de cunoștințe, capacitatea de a se integra în noul mediu de lucru, de a comunica și de a pune în practică tot ceea ce au învățat la școală, pentru creativitate și seriozitate. Impactul acestei experiențe contribuie la creșterea calității actului de formare inițială furnizat de către instituția noastră de învățământ. Îi obișnuim pe elevii noștri cu rigorile unui loc de muncă în industria creativă”, a precizat pentru Special Arad, coordonator proiect profesor Maria Rădulescu și director profesor Marinela Tudoran de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.