Proteste la Mangalia! Conducerea șantierului naval Damen nu pot corela salariile angajaților cu rata inflației

  de - | 7 January 2023, 7:12 PM | Naţional

  0

  Proteste spontane timp de trei zile au avut loc la șantierul naval Damen din Mangalia, în plin proces de negociere a noului contract colectiv de muncă, anunță Blocul Național Sindical, informează Mediafax.

  Salariații anunță că vor veni zi de zi la proteste și vin deja în număr semnificativ, în fața birourilor conducerii șantierului, să ceară explicații angajatorului de ce nu pot primi o creștere salarială corelată cu rata inflației, precizează sindicatul.

  Săptamâna viitoare, la Bruxelles, conducerea companiei olandeze Damen, care administreaza santierul de la Mangalia, se va întalni cu conducerea sindicatelor din cadrul șantierului la Bruxelles.

  Sindicaliştii de la Şantierul Naval Mangalia au protestat și luna trecută față de noile restructurări anunţate. Ei au precizat că şantierul mai are 1.500 de salariaţi, mai puţini decît erau la preluarea pachetului de acţiuni de către compania olandeză Damen, și cu toate astea se confruntă cu o stare de incertitudine majoră privind siguranţa locurilor de muncă, iar deciziile reprezentanţii statului român sunt nefavorabile salariaţilor.

  sursa: stiripesurse

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.