Ei sunt olimpicii arădeni cu care ne mândrim! Printre cei 215 elevi premiați se remarcă o fată de 7 ani, campioană mondială la șah! | Galerie FOTO

  de G. Tomescu | 14 iunie 2017, 6:51 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  1

  Festivitatea de recunoaştere a meritelor elevilor cu rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale în anul şcolar 2016-2017 a avut loc astăzi în sala festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară”, cu o întârziere de aproape o oră și cu locația schimbată pe ultima sută de metri, inițial fiind anunțată la Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, doar că acolo circul de doi lei al aleșilor locali s-a dovedit a fi mai „important”. Au fost premiați 215 elevi și profesorii coordonatori ai acestora. Premiile constau în diplome, cărți și (doar pentru elevi) bani.

  Aradul se laudă în acest an cu 13 premii I, 7 premii II, 10 premii III, 38 de menţiuni, 14 premii speciale, 2 diplome de onoare, 4 medalii de argint și 6 medalii de bronz la 39 de secțiuni ale olimpiadelor naționale, însă de departe cea mai mare performanță este cea a unei fete de 7 ani, Flavia Maria Sida, elevă în clasa pregătitoare de la Liceul Național de Informatică Arad și la Palatul Copiilor, care a obținut premiul I în categoria ei de vârstă la Campionatul Mondial de Șah, sub coordonarea profesorului Cosma Mitică.

  La deschidrea festivității, Inspectorul Școlar General Claudius Mladin și-a cerut scuze publicului pentru inconveniențele create cu această mutare neașteptată și a anunțat că în luna octombrie, cel târziu în luna noiembrie a acestui an, se va mai organiza o astfel de festivitate de premiere, în parteneriat cu Asociația Sf. Martin, care oferă elevilor cu rezultate remarcabile la olimpiadele naționale premii în valoare totală de 11.000 de euro.

  La festivitatea de premiere au spus câteva cuvinte și au înmânat premii Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean Arad, Călin Bibarț – viceprimarul Aradului, Emeric Molnar – directorul Cancelariei Prefecturii Arad, protosinghel dr. Iustin Popovici – consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, prof. univ. dr. ing. Alexandru Popa – prorectorul Universității „Aurel Vlaicu” și conf. univ. dr. Andrei Anghelina din partea Universității de Vest „Vasile Goldiș”. La mijlocul evenimentului a apărut și Gheorghe Falcă, urcându-se direct pe scenă ca să înmâneze câteva diplome.

  Elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele naționale în 2017 sunt următorii:

  (VEZI GALERIA FOTO la finalul articolului)

  tabel olimpici

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.